12 maart 2020

Earth Hour Run 2020 afgelast

De geplande Earth Hour Run in Utrecht tijdens Earth Hour op zaterdag 28 maart is afgelast. De afgelopen tijd heeft de organisatie van de Earth Hour Run de ontwikkelingen en berichten van het RIVM nauwlettend in de gaten gehouden. Nu besloten is dat alle grootschalige evenementen worden afgelast, kan ook de Earth Hour Run niet doorgaan. We betreuren deze afgelasting voor alle deelnemers die de afgelopen periode hard hebben getraind en fondsen hebben geworven, maar begrijpen de keuze van het RIVM. De honderden sportievelingen ontvangen een e-mail van de organisatie.

Uiteraard gaat Earth Hour zelf wel door. In besloten gezelschap alle lichten uit en kaarsjes aan is de uitgelezen kans om stil te staan bij alles wat er in de wereld gebeurt. 

Ontvangen donaties

De reeds ontvangen donaties zullen ten goede komen aan de wereldwijde bossenprogramma’s. Nieuwe aanplant en betere bescherming van bossen, waar dieren en mensen wereldwijd afhankelijk van zijn. De urgentie is groot. Per minuut verdwijnen wereldwijd 30 voetbalvelden aan bos. Dit probleem is de afgelopen periode extra zichtbaar geworden door de verwoestende bosbranden in Australië die verband houden met de opwarming van de aarde. Internationale maatregelen tegen klimaatverandering zijn hard nodig en bossen zijn van groot belang in de strijd tegen de klimaatverandering.

Gerelateerde artikelen

Zorgwekkend recordaantal branden in de Pantanal

WWF-medewerker Moniek Wulms verteld over het recordaantal branden in de Pantanal in 2023.
Meer info
Sam Hobson / WWF-UK

Het COP-mechanisme: succes vieren en verlies nemen

WWF-medewerker Maheen Kahn was aanwezig op COP28 in Dubai en vertelt over haar ervaringen.
Meer info
Rode Kruis

Rode Kruis en WWF over klimaattop: “Werk met de natuur om klimaatrampen te voorkomen”

Terwijl wereldleiders bijeenkomen op de VN-klimaattop in Dubai, roepen het Rode Kruis en het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) hen op om de natuur als bondgenoot te omarmen in de strijd tegen de klimaatcrisis.
Meer info