Earth Hour 2020

Samen staan we sterk

In deze bizarre tijd waarin onze levens op zijn kop staan door het coronavirus, willen we iedereen een hart onder de riem steken. We kunnen elkaar helpen en daarmee de wereld een beetje mooier maken, juist nu! Samen staan we sterk en doen we er alles aan om de uitbraak van het virus onder controle te krijgen. En aan iedereen die nu hard aan het werk is omdat je beroep dit vraagt: ontzettend bedankt. We hebben vertrouwen in jullie!

Samen sterk

Kirsten Schuijt directeur WWF Nederland: “De wereld zit midden in een gezondheidscrisis, het coronavirus beheerst ons leven. Dit vraagt veel van mensen en zéker van al die mensen met vitale beroepen die onze maatschappij draaiende houden. We willen hen, namens alle WWF-ers wereldwijd, een grote steun betuigen en bedanken voor al het belangrijke werk dat zij op dit moment voor ons doen. Ook het jaarlijkse Earth Hour, op 28 maart om 20:30, zal anders ingevuld worden. Dit betekent dat we geen grote evenementen organiseren, maar dat we wel – nog steeds -  één uur lang het licht uit doen voor de aarde én om stil te staan bij alles wat er in de wereld gebeurt. Juist nu.”

Teken de petitie ‘Voice for the Planet’

Doe je mee met Earth Hour maar wil je graag nog iets extra’s doen voor de planeet? Teken dan de petitie Voice for the Planet. Alle stemmen worden gebruikt om onze wereldleiders in actie te laten komen om onze prachtige aarde te beschermen. De petitie wordt later dit jaar aangeboden aan de wereldleiders tijdens de Biodiversiteitsconferentie in China. Kirsten Schuijt: “We hebben een nieuw wereldwijd akkoord nodig om biodiversiteitsverlies te stoppen en te werken aan herstel van de natuur. Laten we een vuist maken en ons hard maken voor ons welzijn. We zijn afhankelijk van wat de natuur ons levert: voedsel, schoon water, schone lucht en een stabiel klimaat. Meer dan veertig procent van alle medicijnen komt voort uit de natuur. Biodiversiteit zorgt ervoor dat we kunnen bestaan.”

Meedoen kan op verschillende manieren

Eén uur het licht uit
Eén uur het licht uit
Het DNA van de Earth Hour beweging. Bekijk hoe jij Earth Hour kan communiceren naar je werknemers, klanten en relaties.
Voice for the Planet
Voice for the Planet
Teken onze ‘Voice for the Planet’ en zet onze wereldleiders in actie om onze prachtige aarde te beschermen. Hoe meer stemmen, hoe meer druk we kunnen uitoefenen!
Sluit je aan bij WWF-Go!
Sluit je aan bij WWF-Go!
Ook na Earth Hour je blijven inzetten voor de natuur op aarde? Sluit je vandaag nog aan bij het actieteam van WWF! Door mee te doen, kunnen we samen écht het verschil maken.

Earth Hour over de wereld