Earth Hour 2020

Iedereen die heeft meegedaan aan Earth Hour: BEDANKT!

Dit jaar werd de wereldwijde campagne Earth Hour anders ingevuld vanwege het coronavirus.  Dit betekende dat er geen grote evenementen zijn georganiseerd, maar dat we wel – nog steeds -  één uur lang het licht uit hebben gedaan voor de aarde én stil stonden bij alles wat er in de wereld op dit moment gebeurt. Op een virtuele manier. En … Earth Hour was nog nooit zo groot als tevoren: wereldleiders, beroemdheden, bedrijven en inwoners van 190 landen deden dit jaar mee om aandacht te vragen voor onze planeet. Earth Hour 2020 is een prachtig voorbeeld van de veerkracht van de mens te midden van een crisis. In een tijd waarin mensen over de hele wereld worstelen met een gezondheidscrisis van onvoorziene schaal, en veel landen volledig zijn afgesloten, hebben mensen op een digitale manier en via online evenementen over de hele wereld massaal Earth Hour gevierd.

Earth Hour over de wereld

Teken de petitie ‘Voice for the Planet’

Earth Hour is voorbij maar als je graag iets extra’s wilt doen voor de planeet, teken dan de petitie Voice for the Planet. Alle stemmen worden gebruikt om onze wereldleiders in actie te laten komen om onze prachtige aarde te beschermen. De petitie wordt later dit jaar aangeboden aan de wereldleiders tijdens de Biodiversiteitsconferentie in China. Directeur WWF Nederland Kirsten Schuijt: “We hebben een nieuw wereldwijd akkoord nodig om biodiversiteitsverlies te stoppen en te werken aan herstel van de natuur. Laten we een vuist maken en ons hard maken voor ons welzijn. We zijn afhankelijk van wat de natuur ons levert: voedsel, schoon water, schone lucht en een stabiel klimaat. Meer dan veertig procent van alle medicijnen komt voort uit de natuur. Biodiversiteit zorgt ervoor dat we kunnen bestaan.”

Voice for the Planet
Voice for the Planet
Teken onze ‘Voice for the Planet’ en zet onze wereldleiders in actie om onze prachtige aarde te beschermen. Hoe meer stemmen, hoe meer druk we kunnen uitoefenen!
Sluit je aan bij WWF-Go!
Sluit je aan bij WWF-Go!
Ook na Earth Hour je blijven inzetten voor de natuur op aarde? Sluit je vandaag nog aan bij het actieteam van WWF! Door mee te doen, kunnen we samen écht het verschil maken.