Robert Patterson/WWF
17 oktober 2018

Strengere straffen op wildlife crime in Vietnam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Op 1 juli vorig jaar had een strengere wet op wildlife crime moeten ingaan in Vietnam. De teleurstelling bij TRAFFIC en WWF was groot toen de regering daar één dag van tevoren van afzag. De neushoorns in Afrika  zouden nog langer lijden onder de illegale handel in hun hoorn die vooral wordt gevoed door de vraag ernaar in Vietnam en China. Maar in juni 2017 ging het Vietnamese parlement akkoord met de langverwachte strafwet die van kracht wordt op 1 januari 2018.

WWF en TRAFFIC gaven input  aan de regering bij het schrijven ervan. Hoewel de inhoud nog niet openbaar is gemaakt laten eerdere versies zien dat er hogere straffen zullen worden gegeven aan iedereen die  schuldig bevonden wordt aan het illegaal doden of verhandelen van (producten van) bedreigde wilde dieren. De wet geeft de politie, douane en rechtbanken meer mandaat om onderzoek te doen en wildlife criminelen strenger te straffen. Ze kunnen nu steviger uitpakken bij de pogingen om de criminele netwerken die Vietnam gebruiken als een handels- en doorvoercentrum voor illegale  wildlife producten, op te rollen. Lees hier meer. (Engelstalig)

 

Gerelateerde artikelen

Peter Chadwick

Flying rhinos: de 250e zwarte neushoorn verhuisd

Het Black Rhino Range Expansion Project (BRREP) van WWF en partners in Zuid-Afrika voltooide onlangs met succes de translocatie van 20 zwarte neushoorns naar een nieuw leefgebied. Daaronder bevond zich de 250e neushoorn die veranderde van leefgebied. De 20e verjaardag van dit succesvolle project kreeg daarmee een feestelijk tintje.
Meer info
KAZA secretariat

Aantal Afrikaanse savanneolifanten in natuurgebied KAZA toegenomen

In Livingstone, Zambia, zijn vandaag de resultaten bekend gemaakt van de KAZA Elephant Survey, een telling van de olifanten in ’s werelds grootste natuurgebied Kavango-Zambezi (KAZA). Naar schatting leven er 227.900 olifanten in KAZA. Dit wijst op een stabiele populatie!
Meer info
DoFPS

Tijgertelling in Bhutan: aantal tijgers met bijna dertig procent gegroeid tot 131

Sinds 2015 is het aantal tijgers in het wild in het koninkrijk Bhutan gestegen tot naar schatting 131. Sinds de eerste officiële tijgertelling in het Himalayaland is dat een stijging van maar liefst 27 procent. Het Wereld Natuur Fonds feliciteert Bhutan, op deze internationale Dag van de Tijger, met hun succesvolle aanpak om tijgers een toekomst te geven.
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).