12 april 2018

Rangers gedood in natuurgebied Virunga, DRC

 
 

5 rangers en hun chauffeur zijn op 9 april gedood in een hinderlaag in Virunga National Park in Congo (DRC). Een 6e ranger ontsnapte met verwondingen.

In Virunga, thuis van de bedreigde berggorilla's zijn in de afgelopen 20 jaar 175 rangers om het leven gekomen tijdens hun werk. Het is al tientallen jaren onrustig in oostelijk DRC.

Dappere rangers

De rangers hielden zich onder andere bezig met het beschermen van berggorilla's en andere bedreigde diersoorten die het gebied herbergt. Parkdirecteur Emmanuel de Merode: "We zijn enorm geschokt door het verlies van onze collega's. Het waren dappere rangers die in de bres sprongen voor het beschermen van dieren."

Gerelateerde artikelen

Ami Vitale / WWF-UK

Dit is de impact van de coronacrisis op rangers

Op Internationale Ranger Dag - 31 juli - eren we de mannen en vrouwen die onze kwetsbare natuur, dag en nacht, beschermen. Zij zijn de eersten die pandemieën helpen voorkomen door stroperij en ontbossing tegen te gaan.
Meer info
Martin Harvey / WWF

China verbiedt binnenlandse ivoorhandel in 2017

Een historisch besluit! Op de valreep van het nieuwe jaar maakt China officieel bekend dat er eind december 2017 een volledig verbod is op de binnenlandse handel in ivoor. WWF en partnerorganisatie TRAFFIC reageren verheugd. Het sluiten van de grootste ivoormarkt ter wereld zal een enorme impuls geven aan het tegengaan van het stropen van olifanten in Afrika.
Meer info
Customs Service the Amur Tiger Centre

Smokkelaars veroordeeld tot lange straffen

Vorig jaar is een criminele bende opgepakt bij de grens tussen Rusland en China. De smokkelaars hadden veel dierlijke producten bij zich, zoals tijgervachten en berenpoten. Ze zijn nu veroordeeld tot gevangenisstraffen.
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips, het laatste natuurnieuws van WWF én 10% korting in onze duurzame webshop.