Jason Houston / WWF-US

Duurzame tips voor op kantoor

Ook op werk kan je kleine veranderingen maken die voor de natuur grote positieve gevolgen hebben.

Hoe creër je een duurzame werkomgeving?

Een aangename werkplek die rekening houdt met de natuur... Maar hoe kunnen we toch een beetje verantwoord warm blijven? Lees hier tips hoe je bespaart en impact maakt, want duurzame keuzes zorgen voor minder CO2-uitstoot

© James Morgan / WWF-US

Creëer een duurzame werkomgeving voor jezelf met deze tips!

 • 1

  Neem een eigen beker mee

  Neem een eigen beker mee zodat je niet de hele dag plastic of papieren wegwerpbekertjes hoeft te gebruiken. Wist je dat een werknemer gemiddeld 200 bekertjes per jaar gebruikt?

 • 2

  Zonder papier werken

  Werk zonder papier met een laptop of tablet om aantekeningen en notulen te maken. Moet er toch iets geprint worden? Gebruik dan gerecycled papier.

 • 3

  Maak notities op steenpapier

  Vind je het toch handiger om aantekeningen te maken? Bestel een notitieboekje van steenpapier. Dit papier is uitwisbaar en herschrijfbaar en gaat daardoor enorm lang mee. Het duurzaamste notitieboekje van Nederland!

 • 4

  Neem het OV of fiets om naar werk te gaan

  Door met de fiets of het OV naar je werk te gaan belast je het milieu een stuk minder dan dat je elke dag met de auto reist.

Bruno Arnold / WWF

Creëer een duurzame werkomgeving voor je werknemers!

 

 

 • 1

  Energie en water besparen

  Ledlampen, zonnepanelen, bewegingssensoren, waterbesparende kraankoppen. Energie en water besparen hoeft niet veel te kosten maar het is wel een goede investering in de toekomst.

 • 2

  Duurzaam reizen

  Stimuleer het reizen met de fiets door een fietskilometervergoeding of bedrijfsfietsen aan te bieden. Of stimuleer het reizen met het openbaar vervoer door een OV-pas aan te bieden.

 • 3

  Biologisch eten in de kantine

  Serveer alleen nog biologisch eten in de kantine, en bied vegatarische en veganistische opties om het milieu een stuk minder te belasten.

 • 4

  Een groen kantoor

  Wist je dat planten en groene muren stimulerend werken voor medewerkers? Planten zorgen ook voor meer zuurstof en ze zuiveren de lucht.

 • 5

  Milieuvriendelijke relatiegeschenken

  Hoeveel relatiegeschenken geef jij per jaar weg? Je kan ook milieuvriendelijke cadeau's geven of een goed doel steunen. Kijk bijvoorbeeld eens in de WWF-webshop.

 • 6

  Lekker bakkie koffie

  Medewerkers verwachten op werk lekkere koffie of thee, dit kan natuurlijk ook duurzaam door bijvoorbeeld biologische koffie, koffie met het keurmerk UTZ of FairTrade koffie aan te bieden. Biologische koffie wordt geproduceerd met natuurlijke middelen en met het milieu in gedachten. FairTrade koffie gaat over de mens, eerlijke prijzen en geen kinderarbeid. Koffie met het UTZ-keurmerk wordt gemaakt met zowel oog voor mens als milieu.

 • 7

  Thuiswerkdag voor iedereen

  Negen op de tien medewerkers werkt efficiënter en doet meer thuis dan op werk. En als medewerkers niet naar kantoor hoeven te reizen belast je het milieu ook een stuk minder.

 • 8

  Milieuvriendelijk schoonmaken

  Is het tijd voor een nieuw schoonmaakbedrijf? Vraag welke schoonmaakmiddelen ze gebruiken en kijk of dit milieuvriendelijk kan.

 • 9

  Gerecycled kantoormeubilair

  Wist je dat je gerecycled meubilair kan kopen? En meubilair dat gemaakt is van afval? Zo bespaar je niet alleen kosten maar ook de natuur.

 • 10

  Duurzame samenwerking

  Als je zelf let op hoe duurzaam je je bedrijf runt dan verwacht je dat van de partners waarmee je samenwerkt toch ook? Doen ze er alles aan om water en energie te besparen en het milieu zo min mogelijk te belasten?

 • 11

  Dieren redden met oude bedrijfselectronica

  Sinds 2019 verzamelt Stichting Aap oude mobieletjes, cartridges en ook bedrijfselektronica - zoals computers, laptops, printers en servers. De apparatuur wordt gerecycled, voor zover mogelijk, en Stichting Aap redt met de opbrengsten dieren. Stichting Aap komt gratis een kartonnen doos afleveren waar je de apparatuur ik kan verzamelen.

 • 12

  Voetafdruktest

  Doe de test om jouw gedrag te vergelijken met de gemiddelde Nederlander. En bekijk hoe groot jouw totale voetafdruk is, waar je al goed op bezig bent en waar er nog ruimte is voor verbetering.

Duurzame producten in onze webshop

KeepCup glazen koffiebeker "Dolfijn"

€ {{variantPrice}} € {{originalPrice}}
€ {{variantPrice}}

Notitieboekje van steenpapier - A5 - Bomen - ringband - MOYU x WWF

€ {{variantPrice}} € {{originalPrice}}
€ {{variantPrice}}

Notitieboekje van steenpapier - A5 - Flamingo - ringband - MOYU x WWF

€ {{variantPrice}} € {{originalPrice}}
€ {{variantPrice}}

Set van 4 ansichtkaarten van bloeipapier

€ {{variantPrice}} € {{originalPrice}}
€ {{variantPrice}}

Dopper Moody Mint WWF

€ {{variantPrice}} € {{originalPrice}}
€ {{variantPrice}}

WWF Ansichtkaarten Be one with nature

€ {{variantPrice}} € {{originalPrice}}
€ {{variantPrice}}

Broodnodig - Herbruikbare boterhamzak - Blauw

€ {{variantPrice}} € {{originalPrice}}
€ {{variantPrice}}
WWF / Richard Stonehouse

Wat kan ik doen?

De natuur heeft jouw hulp nodig

Word donateur

Help mee door de natuur structureel met ons te beschermen voor een vast bedrag per maand. Je ontvangt hierbij eventueel een leuk welkomstcadeau. Samen kunnen we werken aan een prachtige wereld vól natuur!