Erfenis nalaten aan een goed doel

Richard Barrett / WWF-UK

Mogelijk overweegt u om uw erfenis (gedeeltelijk) na te laten aan een goed doel, zoals het Wereld Natuur Fonds. Wat komt er kijken bij het nalaten van uw erfenis aan een goed doel? We leggen het u graag uit op deze pagina.

Nalaten vrij van erfbelasting

Stichting Het Wereld Natuur Fonds-Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling, ofwel een ANBI. Dit betekent dat WWF-NL geen erfbelasting betaalt over uw nalatenschap. Uw nalatenschap komt hierdoor volledig ten goede aan de bescherming van de natuur wereldwijd!

Ons natuurbeschermingswerk is alleen mogelijk dankzij de steun en betrokkenheid van mensen die zich net als wij verantwoordelijk voelen voor het lot van de natuur. Vindt u het ook belangrijk dat de dieren van vandaag een plek hebben in de wereld van morgen? Dat bossen een bron van leven blijven en oceanen weer schoon en gezond zijn? Laat dan na aan de natuur!

Testament

Wanneer u zelf wilt bepalen wat er met uw nalatenschap gebeurt, is het verstandig om een testament op te stellen. Zo voorkomt u dat de wet bepaalt wie van u erft. Het wettelijk erfrecht is in Nederland zo geregeld dat alleen uw familie, echtgenoot of geregistreerd partner erven. Heeft u geen ouders, broers, zussen, kinderen of partner (meer), dan wordt er gekeken naar uw neven en nichten. Als er geen familieleden meer zijn (tot de zesde graad), dan vervalt uw gehele nalatenschap aan de Nederlandse Staat.

Brochure Nalaten aan WWF: 'Geef de aarde groener door'

Als u (een deel van) uw erfenis wilt nalaten aan een goed doel, of een andere bestemming, kan dat alleen door het opmaken van een testament bij een notaris. Een handig stappenplan hiervoor vindt u hier.

Ook kunt u onze brochure 'Geef de aarde groener door' aanvragen. In deze brochure vindt u alle benodigde informatie over nalaten aan Stichting Het Wereld Natuur Fonds-Nederland. U vindt hier ook ‘Mijn Erfenisdossier’, een handig hulpmiddel ter voorbereiding op het bezoek aan de notaris. Het WWF kan u ondersteunen bij het regelen van uw nalatenschap.

Maak kennis met Liedewey de Haas

Nalaten aan een goed doel zoals het Wereld Natuur Fonds, zorgt ervoor dat u ook na uw overlijden de natuur kunt beschermen. Van de uitgestrekte regenwouden in de Amazone tot het herstel van de Nederlandse delta. Uw steun geeft de natuur toekomst.

Liedewey aan het woord, relatiemanager Nalatenschappen WWF

“Nalaten aan een goed doel is een persoonlijke en emotionele overweging. Als relatiemanager Nalatenschappen neem ik uw laatste wens ten harte, en draag ik graag bij aan het realiseren van uw droom of missie na uw overlijden. Neemt u dan ook gerust contact op met mij voor een telefonisch gesprek, of als u dat liever heeft, kom ik ook graag bij u thuis langs om uw wensen te bespreken.”

Meer informatie?

Wilt u graag nog meer informatie over nalaten aan het Wereld Natuur Fonds? In onze brochure nemen we de stappen met u door voor het opstellen van uw testament. Of neem persoonlijk contact op met onze relatiemanager nalatenschappen, Liedewey de Haas. 

Persoonlijk contact

Liedewey de Haas
Relatiemanager Nalatenschappen

E-mail: lhaas@wwf.nl

Telefoon: 030-6937309

Brochure aanvragen

Vraag onze brochure aan: met praktische informatie, ervaringen en advies

Nu aanvragen