Een wild dier in huis?

Toekomstkunde les 64

Shutterstock

Wist je dat er meer tijgers in gevangenschap leven dan in het wild? Ze worden als huisdier gehouden, moeten optreden in een circus of leven op knuffelfarms waar toeristen geld betalen om met de welpjes te knuffelen.

Wanneer mag je een dier wel als huisdier houden en aan welke regels moet je je dan houden? Daar gaan de kinderen tijdens deze les van Toekomstkunde over nadenken!

Groep 5 en 6

Samen bekijken jullie een filmpje over een wilde tijger in een Amerikaanse woonwijk. De kinderen lezen verdiepende weetjes en praten hier over na. Klopt het wel dat een tijger zo tam is? Ze maken een poster waarop ze duidelijk maken welke dieren wel thuis mogen wonen en welke dieren niet. Deze presenteren ze aan de groep.

Shutterstock

Groep 7 en 8

Samen bekijken jullie een filmpje over een wilde tijger in een Amerikaanse woonwijk. De kinderen lezen verdiepende weetjes en praten hier over na. Klopt het wel dat een tijger zo tam is? Ze maken een infographic met regels voor het verzorgen van dieren én vooral met informatie over welke dieren je thuis mag houden en welke dieren echt in het wild thuishoren.

Lessenoverzicht

Bekijk de andere lessen van Toekomstkunde.