toekomstkunde20-21

Een wild dier in huis?

Les 64: Een tijger in een Amerikaanse woonwijk? Wat doet de tijger daar? Helaas worden er veel wilde dieren bij mensen thuis gehouden als huisdier. Welke dieren zijn leuk als huisdier en welke dieren horen echt in de natuur? Daar gaan de kinderen over nadenken tijdens deze les van Toekomstkunde.

Knuffelen?

Wist je dat er meer tijgers in gevangenschap leven dan in het wild? Ze worden als huisdier gehouden, moeten optreden in een circus of leven op knuffelfarms waar toeristen geld betalen om met de welpjes te knuffelen.

Wanneer mag je een dier wel als huisdier houden en aan welke regels moet je je dan houden? Daar gaan de kinderen tijdens deze les Toekomstkunde over nadenken en dit verwerken ze op een creatieve manier.

LESMATERIAAL VOOR GROEP 5 EN 6

Samen bekijken jullie de bron van het Jeugdjournaal over een wilde tijger in een Amerikaanse woonwijk. De kinderen lezen verdiepende weetjes en praten hier over na. Klopt het wel dat een tijger zo tam is? Ze maken een poster waarop ze duidelijk maken welke dieren wel thuis mogen wonen en welke dieren niet. Deze presenteren ze aan de groep.

LESMATERIAAL VOOR GROEP 7 EN 8

Samen bekijken jullie de bron van het Jeugdjournaal over een wilde tijger in een Amerikaanse woonwijk. De kinderen lezen verdiepende weetjes en praten hier over na. Klopt het wel dat een tijger zo tam is? Ze maken een infographic met regels voor het verzorgen van dieren én vooral informatie over welke dieren je thuis mag houden. Deze presenteren ze aan de groep.

Tip: extra videomateriaal

Hoe zit het nou echt? Welked ieren mag je als huisdier houden? De jonge reporter van Willem Wever, genaamd Bram, gaat op onderzoek uit in deze aflevering. Een leuke korte video van 6 minuten, om aan het eind van de les te laten zien.

Leerkrachtenpagina

Bekijk alle Toekomstkunde-lessen of stuur een onderwerp in voor een nieuwe les!