toekomstkunde20-21

Dieren voor ons vermaak

Les 42: Toekomstkunde over een nieuwe robot-dolfijn die gebruikt gaat worden om echte dolfijnen te vervangen in shows.

Circus verboden

In Nederland zijn sinds 2015 wilde dieren verboden in het circus. Shows met dieren in dierenparken zijn niet verboden, omdat deze als 'educatief' bestempeld worden.

Deze les zoomt verder in op het vermaak dat wij mensen soms zoeken bij dieren. Kinderen leren over een robot-dolfijn die uitgevonden is met het doel echte dolfijnen niet meer in te zetten voor shows. Welke mogelijkheden biedt dat nog meer voor de toekomst?

LESMATERIAAL VOOR GROEP 5 EN 6

Kinderen leren over het verbod op wilde dieren in het circus. Ze bekijken een filmpje over een uitvinding van een robot-dolfijn. Ze bepalen of ze shows met dieren leerzaam vinden en gaan vervolgens aan de slag met een show-programma voor de robot-dolfijnen, waarbij de bezoekers ook echt wat over de diersoorten gaan leren!

LESMATERIAAL VOOR GROEP 7 EN 8

Kinderen leren over het verbod op wilde dieren in het circus en maken een tekening. Door weetjes en een video over een nieuwe uitvinding, begrijpen ze dat dolfijnen in het wild ander gedrag vertonen dan in gevangenschap. Voor de uitgevonden robot-dolfijnen verzinnen ze een show-programma, waarbij ook onderdelen als bedreigingen voor wilde dolfijnen aan bod komen.

Leerkrachtenpagina

Bekijk alle Toekomstkunde-lessen of stuur een onderwerp in voor een nieuwe les!