Hollandse Hoogte
04 oktober 2019

WWF positief over inzet op natuurherstel bij kabinetsplan stikstof

Reactie Wereld Natuur Fonds op kabinetsplan over stikstof

Met deze eerste aanpak van de stikstofcrisis geeft het kabinet aan dat de tijd van rekenkundige trucs voorbij is. Schone lucht, een leefbaar klimaat en een aantrekkelijk landschap, dát is het Nederland waarin wij willen leven. WWF is positief over de forse inzet op natuurbehoud én natuurherstel. Tegelijkertijd wordt toekomstperspectief geboden door inzet op kringlooplandbouw en warme sanering. Om deze plannen te verzilveren is een degelijke begroting nodig, die ook toekomstige kabinetten stand houdt. En nu doorpakken, zegt het Wereld Natuur Fonds, want alleen dan zal het lukken om de stikstofdeken die over Nederland ligt weg te trekken.

Gerelateerde artikelen

Sam Hobson / WWF-UK

Het COP-mechanisme: succes vieren en verlies nemen

WWF-medewerker Maheen Kahn was aanwezig op COP28 in Dubai en vertelt over haar ervaringen.
Meer info
Bildagentur Zoonar GmbH / WWF-Netherlands

Europese wet voor natuurherstel dichterbij

Na intensieve onderhandelingen tussen het Europees Parlement, de Commissie en de Raad is er een definitieve wettekst voor de Natuurherstelwet. Het resultaat is een politiek akkoord tussen de drie instellingen over de Europese wet die het verlies aan natuur en biodiversiteit een halt toe moet roepen.
Meer info
Karsten Reiniers / ARK Rewilding Nederland

Oproep: "Zet natuur centraal voor een veiliger en toekomstbestendiger Nederland"

Een coalitie van 13 partijen waaronder de ANWB, het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL), De Jonge Klimaatbeweging, Scouting Nederland en Natuurmonumenten doet vandaag een dringende oproep aan de politiek om meer natuur en ruimte voor recreatie leidend te laten zijn bij de langetermijnplanning van het gebied van Rijn, IJssel, Waal en Maas. Op een symbolische plek, in Nijmegen aan de Waal, presenteert de coalitie het 'Manifest Ruimte voor Levende Rivieren'.
Meer info