09 september 2020

Nieuwe serie: Europe`s New Wild

Bij Europa denk je voornamelijk aan de rijke culturen en bruisende steden, maar de meeste mensen hebben geen idee hoe divers en spectaculair de natuur en wildlife van Europa is. De nieuwe zesdelige serie Europe`s New Wild is een inspirerend verhaal waarin je wordt meegenomen in de meest adembenemende landschappen die Europa te bieden heeft. Van de poolcirkel tot riviermoerassen, van diepe bossen tot ruige bergtoppen en ontdek welke unieke dieren allemaal in het wild van Europa leven. Europa heeft meer mooie natuur dan je in eerste instantie zou denken.

Vanavond is de eerste aflevering op National Geographic om 21:00 uur. Veel kijkers zullen voor het eerst met eigen ogen de wilde kant van Europa zien. De serie vertekt onder andere het verhaal van een hele reeks wilde dieren die terugkomen, soms op de meest onverwachtse plekken. Zo is de bizon geherintroduceerd in Roemenië, zijn gieren weer in grotere getallen terug in Bulgarije en groeien de aantallen bruine beren in Italië. Europa leeft weer op!

In een aantal afleveringen zie je hoe WWF samen met Rewilding Europe haar steentje bijdraagt in de opleving van Europese natuur. Na deze serie zie je Europa nooit meer hetzelfde. Ga dus zeker kijken!

Meer informatie over de serie? Kijk op europesnewwild.com

Gerelateerde artikelen

WWF-rapport concludeert: enorm potentieel voor rivierherstel door het verwijderen van barrières in Europa en Nederland

Europese rivieren staan vol met meer dan een miljoen barrières. Het gaat hierbij om barrières zoals dammen en stuwen die blokkades vormen voor migrerende vissen zoals zalm en steur. Uit een nieuwe studie van het Wereld Natuur Fonds blijkt dat als de onderzochte barrières met een goede potentie voor natuurherstel worden weggehaald, er bijna 50.000 kilometer aan rivieren in Europa weer vrij stromend worden. Ook in Nederland zijn mogelijkheden voor rivierherstel. Het rapport ‘The potential of barrier removal to reconnect Europe’s rivers’ analyseert een steekproef van 30.000 barrières, zoals dammen en stuwen, op grote en middelgrote rivieren in Europa en beoordeelt hun potentieel om rivieren weer met elkaar te verbinden.
Meer info
Maico van Barneveld - DeFotoblogger.nl

Help mee in de strijd voor een goede Europese natuurherstelwet

De Europese Commissie is een publieksconsultatie gestart over een wet op het gebied van natuurherstel. Alle inwoners van de Europese Unie mogen hun mening geven over hoe deze wet er uit zou moeten zien. De oproep van Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland en het Wereld Natuur Fonds is helder: vraag ook om stevige natuurwetgeving van de Europese Commissie, door de consultatie in te vullen vóór 5 april!
Meer info

Zoetwatervissen hebben het zwaar

Een derde van de zoetwatervissen wordt met uitsterven bedreigd blijkt uit het 'vergeten vissen' rapport dat vandaag is gepubliceerd door verschillende natuurorganisaties waaronder WWF.
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips, het laatste natuurnieuws van WWF én 10% korting in onze duurzame webshop.