Marnix van de Veen
22 september 2021

Webshop-orders WWF duurzamer bezorgd

Met een webshop vol duurzame producten draagt WWF een steentje bij aan het verkleinen van de voetafdruk van de Nederlanders. Vanaf september 2021 gaan we daar nog een stapje verder in. Dan wordt een groot deel van de webshopbestellingen met de fiets thuisbezorgd. WWF werkt hiervoor samen met Fietskoeriers.nl, een platform van Cycloon Post & Fietskoeriers, dat in meer dan 60 steden bezorgt.

Hoe werkt het?

Het bestellen van een duurzaam product in onze webshop blijft net zo eenvoudig als het al is. Op basis van je postcode wordt automatisch bepaald of jouw pakket met de fiets of toch nog met de reguliere service bezorgd zal worden. Daar hoef je zelf dus niets voor te doen. Zodra het pakketje onderweg is krijg je een e-mail met een track & trace-code, zodat je precies kunt zien wanneer de fietskoerier voor je deur staat.

En zijn je plannen plotseling gewijzigd? Via WhatsApp, mail of telefoon kun je de bezorglocatie of -dag gemakkelijk wijzigen. Benieuwd of je jouw pakket via een fietskoerier kunt verwachten? Check hier waar Fietskoeriers bezorgt!

Een fietskoerier met een panda-knuffel Marnix van de Veen

Fiets en groengasauto

Een fietskoerier haalt het pakket op bij de opslag van WWF. Hij brengt het naar de ‘hub’; een fietskoeriersvestiging aan de rand van de stad. Daar worden alle pakketten gesorteerd, en daarna bezorgt een fietskoerier het pakket.

Moet het pakket naar een andere stad, dan gaat het van de fietskoeriersvestiging met een groengasauto naar het centrale sorteercentrum in Nieuwegein.

Na sortering gaat het met de groengasauto naar de hub in de stad van bezorging.

Samenwerking

Perry Stinis, e-commercemanager van het WWF: ‘Door de samenwerking met Fietskoeriers.nl geeft WWF graag het goede voorbeeld. In ieder bedrijf is er wel een proces dat verduurzaamd kan worden. Bij ons gold dat nog voor de bezorging van de bestellingen uit onze webshop. Dankzij de inzet van fietskoeriers gaan we nu flink besparen op de uitstoot van CO2.’

Ook Marieke Snoek, algemeen directeur van Cycloon, is blij met de samenwerking: ‘Het Wereld Natuur Fonds is een groot merk dat net als wij duurzaamheid en natuur erg belangrijk vindt. Daarin vinden we elkaar. Deze samenwerking zorgt voor een stap in de juiste - groene - richting. Ik ben trots dat we samen de wereld weer wat mooier maken.’

Over Fietskoeriers.nl

Fietskoeriers.nl is onderdeel van Cycloon: dé groene en sociale bezorgexpert van Nederland. Het is de missie van Cycloon om de bezorgmarkt in beweging te brengen en daarmee groener en socialer te maken. Daarom nam Cycloon in 2015 het initiatief tot het platform Fietskoeriers.nl en zocht de samenwerking op met inmiddels 20 professionele fietskoerierbedrijven in meer dan 60 steden. Zo werd de landelijk dekkende pakketdienst met meer dan 800 fietskoeriers en 20.000+ pakketten per dag een feit. Maar hier stopt het niet. Het is Cycloons ambitie om in 2025 in ten minste 75 steden met de fiets te bezorgen.

Woon je in een van de fietssteden en wil je ervaren hoe het is om je pakketje door een fietskoerier bezorgd te krijgen? Plaats vandaag nog een bestelling in onze webshop – Bijvoorbeeld voor tijdens het fietsen!

Ben jij ook een fietser?

Bekijk dan eens deze producten uit onze webshop

Dopper Funky Fuchsia WWF

€ {{variantPrice}} € {{originalPrice}}
€ {{variantPrice}}

Lekker deodorant - Mandarijn en Citroen

€ {{variantPrice}} € {{originalPrice}}
€ {{variantPrice}}

Gerelateerde artikelen

Anthony B. Rath / WWF

WWF webshop bestaat 1 jaar

Op 1 juli 2021 bestond de huidige WWF webshop 1 jaar. In dat jaar hebben we dankzij vele Nederlanders die WWF een warm hart toe dragen enorm veel plastic bespaard met de aankopen die zij in onze webshop hebben gedaan. Bekijk hier hoeveel plastic het om gaat.
Meer info
Kari Schnellmann / WWF-Switzerland

Eten tot het op is

WWF-medewerker Corné blogt over voedsel. Deze keer: biodiversiteit op je bord.
Meer info

Natuur- en milieuorganisaties roepen op tot voltooiing Green Deal

De Europese kiezers hebben de politieke kaarten in Brussel opnieuw geschud tijdens de verkiezingen van 2024. De partijen die voor de Green Deal staan behouden de meerderheid.
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).