7 Tips om water te besparen

Door klimaatverandering is het meer dan ooit belangrijk om bewust met water om te gaan. Daarom geven we je 7 praktische tips om water te besparen.

Op warme dagen gebruiken we met z’n allen miljoenen liters water. Om de planten water te geven, het badje te vullen of om te douchen. Om watertekort tegen te gaan, is het goed om te bezuinigen. Wij geven je 7 tips om water te besparen in en om huis.

In de tuin:

  1. Het beste is om je planten in je tuin 's ochtends voor de zon op komt water te geven. Dan heeft het water tijd om in de grond te trekken en verdampt het minder snel. Je kunt je planten er ook aan laten wennen dat ze het met minder water moeten doen. Geef ze 1 keer per week veel water, in plaats van elke dag een beetje. Zo zullen de wortels dieper de grond in groeien om water te zoeken.
  2. Lekker zo'n zwembadje in de tuin! Als het water vies is geworden, laat het dan niet zomaar weglopen, maar verdeel het over de planten.
  3. Regent het een keer? Probeer al dat regenwater dan zo goed mogelijk op te vangen.

In huis:

  1. Het water uit je droger, kun je goed gebruiken voor je planten.
  2. Het duurt altijd een tijdje voordat er warm water uit de kraan komt. Van het koude water op en geef het aan je planten. Hetzelfde kun je doen met het water dat je overhoudt als je pasta of rijst kookt.
  3. Een simpele: douche zo kort mogelijk en zorg voor een waterbesparende douchekop. Draai alleen een wasje als de wasmachine helemaal vol zit.
  4. Is de auto vies? Was deze in de wasstraat. Een autowasstraat verbruikt gemiddeld maar 15 liter water. Als je de auto zelf wast dan verbruik je gemiddeld maar liefst 75 liter water!

Wat kan ik doen?

De natuur heeft jouw hulp nodig

Word donateur

Help mee door de natuur structureel met ons te beschermen. Samen kunnen we werken aan een prachtige wereld vól natuur!