Ola Jennersten WWF-Sweden

Duurzaam eten

Lekker eten kan ook op een duurzame manier!

Grootste uitdagingen

Voedselproductie, consumptie en -verspilling zijn wereldwijd de belangrijkste oorzaken van verlies van plant- en diersoorten. Zo is niet-duurzame landbouw de grootste oorzaak van ontbossing en het verdwijnen van leefgebied voor diersoorten. Ook wordt 69 procent van het zoetwater wereldwijd verbruikt voor voedselproductie.

WWF-Greece Vassilis Kokkinidis

Zo draag jij een steentje bij!

We kunnen de wereld voeden en van energie voorzien zonder de natuur te vernietigen. Ieder van ons kan een verschil maken. Je kan ook zelf bijdragen met duurzame consumptie. 

 • 1

  Koop minder dierlijke producten, en meer groenten en fruit.

 • 2

  Koop vaker seizoensgroenten, eet lekker lokaal.

 • 3

  Eet je vis? Kies dan voor verantwoorde vis met het MSC- of ASC-keurmerk.

  Lees verder
 • 4

  Gooi zo weinig mogelijk eten weg. zo voorkom je voedselverspilling.

Omslag naar duurzame landbouw in Nederland

“Onze rijkdom aan dieren en planten in Nederland, de biodiversiteit, keldert in een rap tempo.“ Aldus Natasja Oerlemans, hoofd unit Voedsel en Landbouw van WWF-Nederland. “Zo’n tweederde van ons Nederlandse landschap, en daarmee van onze natuur, bestaat uit boerenland. Daarom is het van groot belang dat we de omslag maken naar een landbouw waar gezonde voedselproductie samengaat met rijke natuur en een aantrekkelijke leefomgeving.”Lees meer over natuurvriendelijke landbouw in Nederland.

Zo weinig mogelijk verspillen

Naast duurzaam eten is het natuurlijk ook erg belangrijk dat we zo weinig mogelijk voedsel verspillen. Dit is heel erg zonde, en eigenlijk ook helemaal niet nodig! Klik hier voor een aantal handige tips om zelf voedselverspilling te verminderen.

Meer info
Morgan Heim Day's Edge Productions WWF-US

Wat kan ik doen?

De natuur heeft jouw hulp nodig

Word donateur

Help mee door de natuur structureel met ons te beschermen. Samen kunnen we werken aan een prachtige wereld vól natuur!