Word Business Supporter met je bedrijf!

Samenwerken aan een duurzame toekomst voor natuur én mens.

Waarom WWF steunen met je bedrijf?

Wereldwijd brengt WWF mensen, bedrijven en overheden bij elkaar om zich in te zetten voor de natuur. Samen kunnen we natuurverlies een halt toeroepen. Bouw jij ook met ons mee aan deze beweging als WWF-Business Supporter? Vanaf een deelname van €250 per maand doe je al mee.

 

Wat levert je steun op?

Een greep uit de vele mooie resultaten die we hebben behaald met ons natuurbeschermingswerk:

 • Er groeien steeds meer jonge groene zeeschildpadden op in Lac Bay op Bonaire, van ongeveer 150 rond 2003 tot bijna 500 per jaar nu.
 • In het Atlantisch Regenwoud hebben we verschillende dieren uitgezet, zoals luiaards.
 • Een nationaal park in het Russische noordpoolgebied geeft betere bescherming aan de kwetsbare ijsbeer.
 • Dankzij de pilot van een early warning system genaamd Forest Foresight op Indonesisch Borneo leren we ontbossing steeds beter voorspellen.

Hoe werkt het?

Als Business Supporter kun je kiezen welk thema je wilt steunen:

WWF-Brazil / Adriano Gambarini
Geef bos terug aan de aarde
 • Bossen zijn ontzettend belangrijk voor het tegengaan van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Helaas zijn het zware tijden voor veel bosgebieden. Elke minuut verdwijnen 30 voetbalvelden aan bos, en ontbossing is dan ook de grootste bedreiging voor de bestaande bossen. Samen kunnen we hier iets aan doen. Daarom komen we nu in actie voor het Atlantisch Regenwoud en roepen we bedrijven op om bos terug te geven aan de aarde.
Troy Mayne / WWF
Doe mee voor een plasticvrije zee
 • Plastic is overal in de natuur. Per jaar komt er meer dan 11 miljoen ton plastic in de zee terecht. Omdat plastic niet biologisch kan afbreken, blijft het jarenlang rondzwerven en valt uit elkaar in steeds kleinere stukjes. Door al die kleine deeltjes veranderen de oceanen in een plastic soep. Elk jaar sterven er miljoenen dieren door plastic omdat ze erin verstrikt raken of het binnen krijgen. Dat moet en kan anders. We roepen bedrijven op om zich in te zetten voor een plasticvrije zee.
Richard Barrett / WWF-UK
Natuurbescherming in de volle breedte
 • Om de natuur goed te kunnen beschermen is algemene steun heel belangrijk. Zo kunnen we het geld daar inzetten waar het op dat moment het hardst nodig is. Bijvoorbeeld in Australië bij de gigantische bosbranden in 2020. WWF is wereldwijd actief in 239 regio’s en vanuit Nederland richten we ons op 12 gebieden. Stuk voor stuk plekken die rijk zijn aan biodiversiteit en waar bijvoorbeeld panda’s, olifanten of jaguars leven.

Maak kennis met één van onze Business Supporters

Waardenburg Ecology steunt als Business Supporter ons natuurbeschermingswerk en daarnaast werken we al jaren samen aan verschillende natuurprojecten - zoals het uitzetten van oesters op kunstmatige riffen in de Noordzee.

Wat krijg je hiervoor terug?

Samen met anderen willen we een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven. Door WWF structureel te steunen help je ons deze missie dichterbij te brengen. Als bedrijf kun je daarmee extra invulling geven aan je eigen missie, kernwaarden of duurzaamheidsstrategie.

Daarnaast krijg je:

 • Het Business Supporter-logo en de communicatie-toolkit
 • Minimaal één inhoudelijk evenement over natuurbescherming per jaar
 • Het WWF-magazine ‘Be one with nature’
 • Het boek ‘Dieren van de wereld’ als welkomstcadeau
 • Online projectrapportages, jaarverslag en nieuwsbrief

Alle Business Supporters staan bovendien vermeld op onze website.

Krijg een korte indruk van ons laatste event:

Rikkert van Erp WWF-NL
Rikkert van Erp
Senior Accountmanager Business Engagement
Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met bedrijven@wwf.nl of bel ons op 0800-1962