Word Business Supporter met je bedrijf!

Samenwerken aan een duurzame toekomst voor natuur én mens.

Waarom WWF steunen met je bedrijf?

Wereldwijd brengt WWF mensen, bedrijven en overheden bij elkaar om zich in te zetten voor de natuur. Samen kunnen we natuurverlies een halt toeroepen. Bouw jij ook met ons mee aan deze beweging als WWF-Business Supporter? Vanaf een deelname van €250 per maand doe je al mee.

 

Wat levert je steun op?

Een greep uit de vele mooie resultaten die we hebben behaald met ons natuurbeschermingswerk:

 • Er groeien steeds meer jonge groene zeeschildpadden op in Lac Bay op Bonaire, van ongeveer 150 rond 2003 tot bijna 500 per jaar nu.
 • In het Atlantisch Regenwoud hebben we verschillende dieren uitgezet, zoals luiaards.
 • Een nationaal park in het Russische noordpoolgebied geeft betere bescherming aan de kwetsbare ijsbeer.
 • Dankzij de pilot van een early warning system genaamd Forest Foresight op Indonesisch Borneo leren we ontbossing steeds beter voorspellen.

Hoe werkt het?

Als Business Supporter kun je kiezen welk thema je wilt steunen:

Gerhard van Roon / Hollandse Hoogte
Natuur in ons eigen land
 • We bewonen, bebouwen en bewerken ons Nederland zo succesvol, dat bijna nergens ter wereld de productiviteit zo hoog is als hier. Dit gaat soms wel ten koste van de natuur. Het gaat slecht met de Nederlandse natuur. Een belangrijke oorzaak hiervan is een overmaat aan stikstof die terechtkomt in natuurgebieden. We werken er op verschillende manieren hard aan om de kostbare Nederlandse natuur te beschermen.
WWF-Brazil / Adriano Gambarini
Geef bos terug aan de aarde
 • Bossen zijn ontzettend belangrijk voor het tegengaan van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Helaas zijn het zware tijden voor veel bosgebieden. Elke minuut verdwijnen 30 voetbalvelden aan bos, en ontbossing is dan ook de grootste bedreiging voor de bestaande bossen. Samen kunnen we hier iets aan doen. Daarom komen we nu in actie en roepen we bedrijven op om bos terug te geven aan de aarde.
Shutterstock / MarcelClemens / WWF
Natuurbescherming in de volle breedte
 • Om de natuur goed te kunnen beschermen is algemene steun heel belangrijk. Zo kunnen we het geld bijvoorbeeld inzetten voor het tegengaan van illegale ontbossing met een AI-systeem. Of onderzoeken hoe we ongecontroleerde bosbranden kunnen voorkomen. WWF is actief van Nederland tot Amazone regenwoud, van Caribisch koraal tot Afrikaanse wildlife. We doen er alles aan om de natuur te beschermen en herstellen.

Maak kennis met één van onze Business Supporters

Waardenburg Ecology steunt als Business Supporter ons natuurbeschermingswerk en daarnaast werken we al jaren samen aan verschillende natuurprojecten - zoals het uitzetten van oesters op kunstmatige riffen in de Noordzee.

Wat krijg je hiervoor terug?

Samen met anderen willen we een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven. Door WWF structureel te steunen help je ons deze missie dichterbij te brengen. Als bedrijf kun je daarmee extra invulling geven aan je eigen missie, kernwaarden of duurzaamheidsstrategie.

Daarnaast krijg je:

 • Het Business Supporter-logo en de communicatie-toolkit
 • Minimaal één inhoudelijk evenement over natuurbescherming per jaar
 • Het WWF-magazine ‘Be one with nature’
 • Het boek ‘Dieren van de wereld’ als welkomstcadeau
 • Online projectrapportages, jaarverslag en nieuwsbrief

Alle Business Supporters staan bovendien vermeld op onze website.

Krijg een korte indruk van onze laatste events:

Rikkert van Erp WWF-NL
Rikkert van Erp
Senior Accountmanager Business Engagement
Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met bedrijven@wwf.nl of bel ons op 0800-1962