Romantisch diner voor twee

Speciaal voor jou: twee vegetarische recepten voor een romantisch avondje bij kaarslicht. Geniet samen van het eten terwijl je tegelijkertijd aandacht vraagt voor de aarde tijdens Earth Hour. Met dank aan Green Chef voor de recepten. Eet smakelijk!

Voorgerecht

Peterseliewortel-crème met oesterzwammen en zelfgemaakte salsa verde

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g peterseliewortel (evt. vervangen door pastinaak)
  • 200 g oesterzwammen
  • 40 g pikante uienchutney
  • 10 g verse munt, 10 g bladpeterselie en 10 g koriander
  • 1 citroen
  • 1 knoflookteen
  • Mosterd
  • Olijfolie
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de peterseliewortel en snijd in blokjes. Kook de peterseliewortel 10 - 12 minuten op middelhoog vuur. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  2. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit ¼ el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak ¾ van de knoflook samen met de oesterzwammen 10 - 12 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
  3. Pluk de blaadjes munt van de takjes. Snijd de citroen in partjes. Meng de muntblaadjes, de bladpeterselie, de koriander, de overige knoflook, 1 el citroensap per persoon en extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak met een staafmixer of keukenmachine tot een salsa verde.
  4. Stamp de peterseliewortel met een aardappelstamper tot een puree en breng op smaak met mosterd, peper en zout.
  5. Verdeel de peterseliewortel-crème over de borden. Serveer de oesterzwammen eroverheen en top af met de uienchutney en de zelfgemaakte salsa verde.

Hoofdgerecht

Romige ravioli met aardpeer en burrata

Ingrediënten voor 2 personen

  • 280 g vegetarische ravioli
  • 2 bollen burrata
  • 200 g aardpeer
  • 200 g spinazie
  • 50 g groene pesto
  • 8 ml crema di balsamico
  • 25 g parmigiano reggiano
  • Olijfolie
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook met een flinke snuf zout in een pan met deksel.
  2. Schil de aardpeer en snijd in grove stukken. Verdeel de aardpeer over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met een scheutje olijfolie en rooster 15 minuten in de oven.
  3. Rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Leg twee hoopjes op een bakplaat met bakpapier en bewaar de overige geraspte kaas apart. Bak de parmigiano reggiano 6 - 8 minuten in de oven tot een kaaskoekje. Laat afkoelen op het bakpapier.
  4. Haal de ravioli voorzichtig uit elkaar en voeg toe aan het kokende water. Kook de ravioli 4 - 6 minuten. Giet daarna af. Bak ¾ van de spinazie ongeveer 2 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur tot de spinazie licht geslonken is. 
  5. Verdeel de spinazie over de borden, besprenkel met extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de ravioli en aardpeer op de spinazie en leg de burrata erop.
  6. Garneer met groene pesto, crema di balsamico en de overige parmigiano reggiano.

Green Chef

Green Chef is dé maaltijdbox voor iedereen die lekker gezond wil eten op verantwoorde en duurzame manier. De wekelijks wisselende recepten zijn samengesteld door diëtisten en alle verse ingrediënten worden CO2-neutraal bij je thuisbezorgd. Geen verspilling, want alles komt in de juiste hoeveelheid binnen.

GreenChef Logo_RGB_1 (1).jpg