Waarom we jou en je bedrijf nodig hebben

Jaime Rojo / WWF-US

Samen staan we voor grote uitdagingen. Natuurverlies en klimaatverandering raken al het leven. Ook onszelf. Om de aarde leefbaar te houden voor mens en dier is er meer natuur nodig. Hier is onder meer een transitie van ons voedselsysteem voor nodig. Maar de wereld veranderen kan niemand alleen. We hebben iedereen nodig. Politici, burgers en bedrijven.

Welke bedrijven zoeken we?

Voor de Aardig Eten-campagne zoeken we bedrijven die zich willen inzetten voor een duurzamer voedselsysteem. Bedrijven die snappen dat de manier waarop we ons eten produceren en consumeren niet langer houdbaar is omdat dit zorgt voor natuurverlies overal ter wereld. Bedrijven die dit weten en de ambitie hebben om door te pakken.

Wat kun je doen als bedrijf?

Met Aardig Eten willen we 2 dingen bereiken. Aan de ene kant willen we bewustwording creëren voor het feit dat ons eten de grootste oorzaak is van natuurverlies wereldwijd. Aan de andere kant willen we laten zien dat je hier zelf ook iets aan kan doen. Met een paar simpele aanpassingen op je bord zorg je al voor méér natuur. Dat is Aardig Eten. Aardig voor de natuur. Aardig voor de jezelf. Bedrijven kunnen ons helpen deze boodschap te verspreiden.

Maar dat is niet het enige. Samen met gedragsexperts, voedingsdeskundigen en onderzoeksbureau Motivaction hebben we een speciale Aardig Eten-test ontwikkeld. Hiermee bereken je hoe aardig je eet. Er rolt een score uit die niet goed of slecht is. Het gaat erom wat je ermee doet. We willen mensen motiveren om aardiger te eten. Bedrijven kunnen deze test onder de aandacht brengen bij hun werknemers of klanten.

Neem contact op

Wil jij je als bedrijf ook inzetten voor een duurzamer voedselsysteem? Neem dan contact op met bedrijven@wwf.nl of bel 0800-1962. Vraag de Aardig Eten-toolkit aan om zelf aan de slag te gaan met recepten, posters en social posts of maak een afspraak om een samenwerking op maat te bespreken.

Hoe aardig eet jij?

Benieuwd hoe aardig jij zelf eet? Doe dan de test.

 

Naar de Aardig Eten-test