Day's Edge Production / WWF-US
18 april 2019

5x energie besparen op je telefoon

 
 

 

 
 
 
 

Een telefoon wordt allang niet meer alleen gebruikt om mee te bellen. Ook om muziek te luisteren, te navigeren, berichtjes te sturen, foto's te maken en spelletjes op te spelen. Hierdoor gaat de batterij van je telefoon sneller leeg, en moet je hem vaak opladen. Al dat opladen kost natuurlijk energie. Met deze tips gaat je batterij ondanks alle leuke functies langer mee, hoef je minder vaak op te laden en bespaar je dus stroom.

 

De tips om energie te besparen

  • Apps verwijderen: Veel apps zijn op de achtergrond actief, zonder dat je dat doorhebt. Ze verbruiken dan kostbare stroom. Verwijder dus apps die je niet gebruikt, dat bespaart energie.
  • Beeldscherminstellingen: Het beeldscherm gebruikt de meeste stroom. Kijk wat er bij jouw telefoon mogelijk is. Door bijvoorbeeld je achtergrond op zwart-wit in te stellen, bespaar je stroom. Kan dat niet, kies dan een donkere achtergrond foto, of stel de helderheid in op laag.
  • Batterij-besparende modus: Zet deze aan. Simpel, maar het scheelt echt. Batterij vol? Haal altijd de stekker van de oplader uit het stopcontact al je je telefoon niet oplaadt. Anders blijft de stekker stroom verbruiken.
  • Zoeken naar WiFi: Als je buiten bent of in een omgeving zonder WiFi, zet dan de WiFi-functie op je telefoon uit. Als deze aanstaat is je telefoon continue op zoek naar een verbinding, en dit kost energie. 
  • Refurb: De productie van een nieuwe smartphone kost heel veel energie. Koop niet ieder jaar een nieuwe telefoon en wees zuinig met je batterij, dan gaat hij langer mee. Weleens gedacht aan een refurbished model?
 
 
 

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).