Vrijwilliger Melindy

Al jaren teamcoördinator van regioteam Rotterdam & Drechtsteden

Hoe ziet je dagelijks leven er uit?

"Hoe mijn dagenlijks leven eruit ziet? Hmmm... hou je vast: Ik woon in Ridderkerk nog samen bij mijn ouders en ik ben na een bachelor Plantenwetenschappen nu bezig met een master Animal Science in Wageningen. ’Wacht... Je woont in Ridderkerk en studeert in Wageningen?’ Die vraag wordt vaak gesteld. Lekker dicht bij elkaar ligt het inderdaad niet en het reizen met het OV neemt dan ook elke dag 5 uur in beslag; al 5 jaar. Maar die uren zijn zeker niet weggegooid. In de trein kan ik namelijk prima de mailbox van ons regioteam bijhouden, leren en stukken doorlezen voor de gemeenteraad, want naast student en Teamcoördinator ben ik ook nog burgerraadslid in Ridderkerk. Voor mijn eerste scriptie voor mijn studie ben ik 3 maanden in Brazillië geweest om een vogeltje te bestuderen. Voor mijn tweede scriptie ga ik 3 maanden in Jamaica de meest bedreigde leguanensoort ter wereld bestuderen. Een lekker druk leventje dus."

Wat is je favoriete dier en/of natuurgebied? Waarom?

"Pfoeh... moeilijke vraag! Mijn hart ligt na mijn scriptie echt in Brazillië. In de Amazone natuurlijk, maar ook in de onbekendere Cerrado. Hier vind je ontzettend veel verschillende dier- en plantensoorten! Het is dan ook vreselijk om te zien dat boven dit gebied het zwaard van Damocles hangt..."

Sinds wanneer ben je vrijwilliger bij WWF en waarom heb je je aangemeld?

"3 jaar geleden heb ik mij aangemeld als vrijwilliger bij regioteam Rotterdam & Drechtsteden, omdat ik vanwege mijn leeftijd net Ranger-af was en als arme student in plaats van doneren toch iets wilde bijdragen aan het WWF. Direct na aanmelding kreeg ik te horen dat de huidige teamcoördinator Jeroen na 17 jaar het coördinatorschap wel zou willen overdragen. De vraag was dus of ik dit zag zitten. Ik was net met mijn studie begonnen en had het best druk, maar ik zag écht wel zitten!"

Melindy vertelt:

“Als nieuwe vrijwilligers zich aanmelden bij ons team, heb ik eerst een kennismakingsgesprek om hen wegwijs te maken in ons team. Ook houd ik de mail bij, stuur ik evenementen aan en ben ik het contactpunt met het hoofdkantoor. Tijdens evenementen zit ik het liefst in het pandapak! Hierin kan je helemaal jezelf zijn en lekker los gaan (al is het soms best warm!).”

 

Welke activiteiten doe je als vrijwilliger bij WWF?

"Als nieuwe vrijwilligers zich aanmelden bij ons team, heb ik eerst een kennismakingsgesprek om ze een beetje wegwijs te maken in ons team. Ook houd ik de mail bij, stuur ik evenementen aan en ben ik het contactpunt met het hoofdkantoor. Tijdens evenementen, als het even kan, zit ik het liefst in het pandapak!! Hierin kan je helemaal jezelf zijn en lekker los gaan al is het soms best warm!"

Wat is het leukste dat je als WWF-vrijwilliger hebt meegemaakt?

"Nou, dat is wél een makkelijke vraag! Ik had namelijk laatst een afspraak op het hoofdkantoor om te praten over een toekomstig evenement. Eenmaal op het hoofdkantoor aangekomen werd ik met applaus verwelkomd en stond daar de Nationale Postcode Loterij! Ik had namelijk via WWF een project bezoek naar Zambia gewonnen! Dit avontuur moet nog gebeuren, maar de verrassing zelf was al GEWELDIG!"