Michel Gunther / WWF

Luisterboek: Het Fluisterende Woud Download gratis

Luister, en laat je meevoeren naar een ondergrondse wereld vol verborgen intelligentie. Schrijfster Sophie van der Stap schreef ‘Het Fluisterende Woud’ speciaal voor het WWF, en jij kan het gratis downloaden.

De schrijfster, bekend van onder meer 'Het Meisje met de Negen Pruiken', kijkt sinds kort heel anders naar bomen. De Duitse boswachter Peter Wohlleben nam haar tijdens een lezing mee naar het wonderlijke ondergrondse netwerk van schimmels, dat alle bomen in het bos verbindt en met elkaar laat communiceren.

Na de lezing liep ze naar huis, vijf straatblokken stoeptegels met om de vijftien meter een boom. Voor de lezing waren dit gewoon bomen langs de weg. Nu was dat wel anders.

 

Vol wonderen

De nieuwe inzichten inspireerden Sophie om speciaal voor het Wereld Natuur Fonds een verhaal te schrijven. Sophie: "De oudste oerbossen van de planeet verdwijnen voor onze ogen. Dat is erg, want we hebben ze niet alleen hard nodig in de strijd tegen CO2 en voor de aanmaak van medicijnen. Deze oerbossen zijn ook het territorium van een onvoorstelbaar oud systeem dat honderden miljoenen jaren lang informatie heeft opgeslagen en dat slechts een paar meter onder onze voeten verstopt ligt. Naar die plek wil ik toe. Naar onder de grond. Stel je voor wat dit systeem ons allemaal kan vertellen zodra we leren ernaar te luisteren."

Sophie heeft het boekje zelf ingesproken, samen met filosoof en schrijver Jan Bor. 

Nieuwsgierig? Ga dan mee op reis met Sophie en Jan en luister het hele boekje gratis! Vul het formulier hieronder in en je kunt het boekje meteen downloaden. Het duurt 20 minuten en is 24 MB groot.

 

Luisterboek aanvragen

{{destText}}

 

 

Wie is Sophie van Stap?

Sophie van Stap is schrijfster. Ze werd bekend met haar debuut ’Het Meisje met de Negen Pruiken‘ (2006). Sinds haar laatste roman 'De Mogelijkheid van Jou' (2017) schrijft ze korte verhalen, waarin ze stem geeft aan de natuur.

Actie: Biljoen bomen

We kunnen nog oneindig veel leren van het bos. Maar het slechte nieuws over bomen volgt elkaar snel op. Door wereldwijde ontbossing zijn we inmiddels de helft van de bossen op aarde verloren. Een reden voor WWF om in 2020 groots aandacht te vragen voor het belang van de bossen onder het motto 'Biljoen Bomen'.

Lees alles over de actie Biljoen Bomen