Ga op reis rond de wereld

Maak jouw (klein)kind ook Ranger en krijg een speciale wereldkaart met mini-boekjes én luisterverhalen cadeau!

 

Mijn kind wordt Ranger
Lees verder

Maak je kind een echte Ranger

Gaat jouw kind mee op avontuur rond de wereld? We bezoeken de hoogste bergtoppen waar we de sneeuwluipaard spotten. We gaan op expeditie naar de Noordpool waar we erachter komen dat de huid van een ijsbeer zwart is. En we duiken in de diepste zee op zoek naar de zeeschildpad. Door ons magazine Rangers Report, de Rangers-rond-de-Wereldkaart, grappige dierenverhaaltjes ontdekt jou kind spelenderwijs alles over onze prachtige aarde.

De eerste drie verhaaltjes

In totaal zijn er 12 korte verhalen die antwoord geven op de meest gekke vragen over de dieren die op de wereldkaart staan. Vragen die elk kind zich afvraagt, zoals 'Wat doe je als een ijsbeer een sneeuwbal naar je hoofd gooit?' of 'Wat als een tijger jouw knuffel opeet?'

Wereldkaart vol verhalen

Je kleine avoturier krijgt ook nog eens deze prachtige wereldkaart, die duurzaam gemaakt is van gerecyclede petflessen. De dieren op de wereldkaart komen tot leven in de bijbehorende dierenverhalen, geschreven door o.a. Art Rooijakkers, Ellen Hoog, Lieke van Lexmond, Andre Kuipers en Humberto Tan.

 

Hoe maak je een luiaard wakker?

Een van de verhalen die je kleintje krijgt gaat over de luiaard en is geschreven door WWF-ambassadeur Art Rooijakkers. Art is een stadsjongen die van de wilde natuur houdt. Hij hoopt die liefde over te brengen aan zijn tweelingdochters Puk en Keesje. Met dit grappige verhaal over een luiaard moet dat zeker lukken.

Luister hieronder het verhaal.

Wat krijgt de nieuwsgierige aap precies?

De wereld is een wonder en zit vol raadsels. Rangers tussen de 0 en 6 jaar krijgen antwoord op al hun dierenvragen en raadsels.
Hoe? Door:

 • 1

  Welkomstcadeau

  Elke nieuwe Ranger krijgt de prachtige 'Rangers-Rond-De-Wereldkaart' op A1 formaat als welkomstcadeau. Met de eerste drie miniboekjes die antwoord geven op de gekste vragen. In totaal verschijnen er 12 boekjes.

 • 2

  De leukste WWF binnen- en buitenactiviteiten

  WWF organiseert regelmatig buitengewone activiteiten door het hele land. Van knutselmiddagen tot vleermuizen spotten. 

 • 3

  Magazines

  Waarom heeft een zebra strepen, hoe zorg je voor de vogels in de winter en hoe maak je je eigen zeep? Het magazine Ranger Junior staat boordevol knutseltips, dierenweetjes, WWF-uitjes, spelletjes en puzzels. 

 • 4

  10x Ranger Update

  Je krijgt de nieuwste (luister)verhaaltjes in je mailbox en je bent als eerste op de hoogte van alle dierennieuwtjes, knutseltips, kleurplaten, prijsvragen en activiteiten. 

 • 5

  Gratis of met korting een dagje uit

  Rangers kunnen gratis of met korting naar de leukste parken, musea en dierentuinen in heel Nederland. 

Veelgestelde Vragen

Weten wanneer je welkomstpakket binnenkomt of hoe je de boekjes moet vouwen? Check dan onze veelgestelde vragen ofbel gratis naar ons servicenummer 0800-1962.

Wanneer ontvang ik de wereldkaart?

Binnen 3 werkdagen na je aanmelding krijg je het welkomstpakket toegestuurd, met daarin de wereldkaart en de eerste 3 mini-boekjes.

Wanneer ontvang ik de verhalen?

In het welkomstpakket zitten de eerste 3 verhalen die aansluiten bij de dieren op de wereldkaart. In totaal zijn er 12 verhalen, die je in 1 jaar ontvangt. Wanneer je deze ontvangt...dat blijft nog een verrassing! 

Hoe vouw ik de mini-boekjes?

Ja, het is even puzzelen! Daarom helpen we je een handje, met deze instructie-video.

Ik heb mijn boekje verkeerd geknipt

Wat jammer! Maar gelukkig kun je gewoon een nieuw boekje downloaden en uitprinten

Waar is de wereldkaart van gemaakt?

De Rangers-Rond-De-Wereldkaart is gemaakt van rPET; gerecycled PET van o.a. frisdrankflessen. 

Formaat: 59,4 x 84 cm

 

Voor welke leeftijd is de Rangers-rond-de-Wereldkaart

De Rangers-rond-de-Wereldkaart en alles wat daar bij komt kijken is leuk voor kinderen tussen de 4 en 7 jaar. 

Voor welke leeftijd is dit leuk?

De Wereldkaart, de bijpassende verhaaltjes, de magazine en al het andere dat je (klein)kind krijgt, is voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar oud. Maar natuurlijk jong en oud kan er van genieten.

Zo vouw je het boekje

Freddy 'Vjeze Fur' Trathlener

Freddy schrijft graag mee aan de grappige verhalen. Hij koos de krokodil als dier en schreef het verhaal "Hoe trek je de kies van een krokodil?". 

Waarom hij WWF-Rangers zo belangrijk vindt? "De natuur is het mooiste dat er is! Daar moeten we een positief deel van zijn, logisch toch?!"