Missie: IJsbrrr op school

Rangeractie

Doe mee met Missie: IJsbrrr op school! Het smelten van het ijs op de Noordpool zorgt ervoor dat de ijsbeer in gevaar is. Maar jullie kunnen helpen door geld in te zamelen voor de ijsberen! De actie loopt van mei tot eind juni 2023.

Meedoen is makkelijk!

Stap 1

Verzin een toffe actie met je groep (of hele school).

Stap 2

Maak een 'Mijn WWF-account' aan. Doe dit met je eigen gegevens (als leraar).

Stap 3

Maak jullie scholen-actiepagina aan en begin met actievoeren voor de ijsbeer!

IJsbeer in de sneeuw en een poster
En maak kans op een verrassing!
naturepl.com / Steven Kazlowski / WWF

Ontvang de gratis poster

Actiepagina aangemaakt? Dan komt de toffe Missie: IJsbrrr-poster gelijk jullie kant op. Maar dat is niet alles!Als jullie actie meer dan 250 euro opbrengt (dat is nodig om 1 ijsbeer van een GPS-zender te voorzien), ontvangen jullie een pakket met het boek 'Natuurlijk doe je zo', een ijsbeerknuffel én voor ieder kind een bedankje.Bovendien ontvangt de school die het meeste geld ophaalt een ijskoude verrassing: een ijskar op je schoolplein! Smullen maar... maarrr eerst in actie voor de ijsberen!

Meer doen op school?

Vraag een gastles aan of doe een van de lessen van Toekomstkunde! Hierdoor leren kinderen meer over de impact van klimaatverandering op het leven van ijsberen.

Toekomstkunde

De lessen zijn ontworpen om kinderen op een speelse manier meer te leren over de leefwereld van ijsberen en de uitdagingen waar zij mee te maken hebben. Kies hieronder jouw les en ga samen op ontdekkingstocht!

Groep 3 en 4

Download de les

Groep 5 t/m 8

Download de les
Twee ijsberen vechten op ijsschots Richard Barrett / WWF-UK

Waar gaat het geld naartoe?

Door goed onderzoek te doen kunnen we in de toekomst ijsberen beter beschermen. Ben je benieuwd waar deze inzamelingsactie toe zal leiden en waar jullie geld naartoe gaat?