Posters for the planet

A competition for a better world

Waar
ARTIS-Groote Museum
Wanneer
zaterdag 1 juni 2024 00:00 - zondag 1 september 2024 23:59
Voor wie
Kinderen 7 - 11 jaar, Kinderen 12 - 17 jaar, Volwassenen
Kosten
Deelname
Gratis

Dit is jouw gedroomde kans om naast (veel!) prijzengeld en een reizende tentoonstelling, ook je eigen landelijke klimaatcampagne te winnen. Creatieven in heel Nederland kunnen, vóór 1 september, een poster uploaden die een nieuwe beweging en ander milieubewustzijn in gang zet.  

Zo’n beweging is nodig want uit onderzoek blijkt dat bijna 80 procent van de Nederlanders weliswaar zeer bezorgd is over het klimaat, maar dat het in praktijk nog lastig blijkt om die zorg om te zetten in actie. De winnende poster die wij zoeken richt zich op alle Nederlanders en maakt het verschil tussen toekijken en meedoen.

De winactie

Wie winnen straks de prijzen van 1.000 tot 10.000 euro, een tentoonstelling in verschillende Nederlandse musea (onder andere het Design Museum in Den Bosch en ARTIS - Groote Museum in Amsterdam) én een landelijke klimaatcampagne?

Maak een poster die een nieuwe beweging en ander milieubewustzijn in gang kan zetten. Posters die mensen écht aanzetten tot duurzaam gedrag. Iedere ontwerper, kunstenaar of creatieve Nederlander kan meedoen. 

Onze vijfkoppige vakjury bestaat uit gedragswetenschapper Reint Jan Renes; directeur stichting Urgenda Marjan Minnesma; conservator Stedelijk Museum Amsterdam Thomas Castro; cartoonist Jip van der Toorn en directeur Klimaat van de Turing Foundation Lian Heinhuis.

Meer informatie:

  • Posters kunnen vanaf 1 juni worden geüpload op deze website. Hier vind je ook meer informatie wat voor posters er kunnen worden ingestuurd.
  • Upload je poster in vóór 1 september.
  • Op 16 oktober worden de winnaars bekendgemaakt in ARTIS – Groote Museum.

Posters for the Planet is een initiatief van de Turing Foundation.

Posters for the planet