Klimaatmars

6 november gaat WWF de straten van Amsterdam op voor de klimaatmars! Jij ook? Iedereen kan een steentje bijdragen, als deelnemer of vrijwilliger.

Waar
Amsterdam
Op de Dam voor de Bijenkorf
Wanneer
zaterdag 6 november 2021
13:00 - 20:00
Kosten
Deelname
Gratis

De Klimaatmars vindt plaats op zaterdag 6 november in Amsterdam. Die dag is de dag van de natuur tijdens de Klimaattop in Glasgow. En juist op die dag gaan we massaal de straat op voor onze natuur en een leefbaar klimaat. Iedereen is welkom en nodig!

Onze boodschap: pak de Natuur-en Klimaatcrisis tegelijk aan

De klimaatcrisis is nu. De biodiversiteit gaat achteruit: stikstofproblemen, microplastics, afvalbergen, overbevissing, ontbossing... Ons ecosysteem is kwetsbaarder dan ooit. Het klimaat holt achteruit door de kwetsbare biodiversiteit, en die versterkt weer de klimaatverandering: bosbranden, overstromingen, hongersnoden. Steeds meer mensen en dieren worden getroffen. Behoud en herstel van de natuur met al haar biodiversiteit is één van de meest efficiënte wapens tegen de klimaatverandering.

Het kabinet moet daarom grootschalig investeren in natuurherstel en biodiversiteit. Daarnaast moeten ook alle overige klimaatoplossingen duurzaam zijn om dit proces te realiseren. De klimaatcrisis en de natuurcrisis gaan hand in hand. Deze crises vragen om snel en actief politiek beleid. Toch doet het Nederlands kabinet al jaren te weinig om mensen in binnen- en buitenland te beschermen. We kunnen deze eis echt onder de aandacht brengen tijdens de Klimaatmars op 6 november!

Hoe kan ik meedoen?

Jij bent onmisbaar voor het succes van de mars! WWF doet mee, jij ook? Meld je hier aan als deelnemer (Door jezelf aan te melden ontvang je updates over belangrijke dingen zoals locatie en route).

 

Praktische informatie

  • We verzamelen om 12:15 voor de Bijenkorf op de Dam in Amsterdam.*
  • Je kunt WWF herkennen aan de mensen in panda-hesjes!
  • We verzamelen op een centrale locatie in de stad en gaan vanaf daar, met onze protestborden hoog in de lucht, naar het eindpunt. De precieze locatie wordt nog bekend gemaakt. Daar staan verschillende mensen van de organisatie klaar om het woord te nemen.
  • Niet alleen in Amsterdam zal de mars plaatsvinden: op meerdere plekken in Nederland zal worden gemarcheerd voor de natuur. Bekijk hier of jouw gemeente er tussen staat!

*Tijd en locatie kunnen mogelijk nog iets worden aangepast, dus check deze pagina of Klimaatmars 2021 vóór vertrek!

De looproute:

Klimaatmars2021_Route.jpg

 

WWF Represent!

Laat je groene hart voor de natuur zien! Knip, verf, plak of bouw je eigen groene hart en breng het mee naar de Klimaatmars. We vragen je om al je natuuritems en natuurgerelateerde outfits uit de kast te trekken: maak vogelgeluiden, verkleed je als een wandelende boom, plak geknutstelde vlinders op stokjes... Wees creatief!

WWF neemt groene harten mee die we uit kunnen delen. 

 

Kun of wil jij niet fysiek meedoen? Geen probleem!

Naast deelnemers heeft de klimaatmars een hoop vrijwilligers nodig. Neem een kijkje op de website en kom erachter hoe jij nog meer bij kan dragen!

Meld jij je aan als deelnemer of vrijwilliger?