Willemina Heijenga
15 augustus 2022

Gezamenlijke inbreng natuur- & milieuorganisaties voor gesprek stikstofdossier

Op 15 augustus vond een gesprek plaats tussen de heer Remkes, minister Van der Wal en minister Jetten en een afvaardiging van natuur- en milieuorganisaties. 

Tijdens dit gesprek hebben de organisaties benadrukt dat veel natuurgebieden op omvallen staan en dat het kabinet moet vasthouden aan de plannen die zij heeft gepresenteerd - inclusief de 50% stikstofreductie in 2030. Dat is de enige kans op natuurherstel, de aanpak van klimaat en waterkwaliteit én economische ontwikkelruimte. Daarnaast is het van belang dat het kabinet zo snel mogelijk toekomstperspectief en steun biedt aan boeren om de omslag naar een natuurvriendelijke landbouw mogelijk te maken. Hier lees je onze volledige inbreng (PDF download).

Gerelateerde artikelen

Wat de Veluwe en een Braziliaans natuurgebied met elkaar gemeen hebben

Wat hebben de Veluwe en het Braziliaanse natuurgebied Cerrado met elkaar gemeen? Niet alleen zijn het allebei natuurgebieden, ze worden ook ernstig bedreigd. Soja bestemd voor veevoer speelt een enorme rol.

Maar gelukkig is het natuurverlies te stoppen. Namelijk door minder vlees en zuivel te produceren en te consumeren: de twee grootste aanjagers van ontbossing en natuurverwoesting.
Meer info
Jacomijn Pluimers

Stop de afleiding, aan de slag met oplossingen voor natuur én boeren

Natasja Oerlemans, voedsel- en landbouwexpert van WWF-NL, vertelt over hoe we samen kunnen werken om zo de natuur én de boeren een oplossing te bieden.
Meer info
Willemina Heijenga

Natuurorganisaties steunen stevige keuzes stikstof

Vandaag presenteerde minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) de maatregelen die nodig zijn om uit de stikstofimpasse te komen. LandschappenNL, de Natuur- en Milieufederaties, IVN, IUCN Nederland, SoortenNL, Vogelbescherming Nederland en het Wereld Natuur Fonds steunen de minister en roepen op nu snel werk te maken van de uitvoering van haar plannen.
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).