Knuffel plus boekje
Omschrijving

Steun op een leuke manier het werk van WWF; adopteer symbolisch een panda! Met jouw aankoop beschermen we de panda en zijn leefomgeving.

Waarom is het nodig een panda te adopteren?

Gelukkig gaat het beter met de panda. De status op de Rode Lijst is aangepast van 'ernstig bedreigd' naar 'kwetsbaar'. Het aantal reuzenpanda’s is namelijk iets toegenomen de afgelopen jaren. Dat betekent dat goede natuurbescherming effect heeft. Maar nog steeds is hun leefgebied versnipperd en komen ze terecht in vallen die door stropers zijn gezet voor andere dieren. 

Wat doet WWF om de panda te beschermen? 

  • Verbinden en uitbreiden van beschermd pandaleefgebied 
  • Faciliteren van het vinden van alternatieve inkomsten voor houtkap
  • Helpen bij onderzoeken en tellen van de panda’s

Adopteer nu symbolisch een panda en help WWF bij de bescherming van dit mooie dier. Een adoptie is eenmalig. Je zit dus nergens aan vast.

Het vernieuwde panda-adoptiepakket bevat:

  • Schattige pluchen pandaknuffel (15 cm)
  • Leuk boekje met nuttige informatie over de panda en tips om zelf in actie te komen

 

Hoe en wat

De WWF-adoptiepakketten worden vernieuwd. De kosten van met name de ronde koker waarin de pakketten verpakt zitten zijn te hoog geworden waardoor er minder opbrengst was voor onze projecten. Vanaf maart 2022 komen we daarom met een hele nieuwe lijn adoptiepakketten waarbij extra op de kosten gelet is.

Totdat de nieuwe adoptiepakketten beschikbaar zijn gaan we de restanten van de knuffels en informatieboekjes uit de pakketten verkopen als een soort ‘light-pakketten’. Deze pakketten zijn voordeliger dan de normale pakketten maar de opbrengst is gelijk en je steunt er dus nog steeds onze projecten mee.

Specificaties
Merk:
WWF

Boekje gemaakt van olifantsgras

In dit adoptiepakket zit een boekje dat gemaakt is van olifantsgras. Deze plant groeit gewoon in Nederland en is heel milieuvriendelijk.

LET OP: in dit boekje staat nog vermeld dat er bij dit adoptiepakket ook bloemzaadjes horen. Helaas hebben we die niet meer beschikbaar. De boekjes waren echter al gedrukt en weggooien is zonde.

 
WWF

De IUCN Rode Lijst geeft aan hoe het er voor staat met dier- en plantsoorten. Elk dier of plant op de lijst is ingedeeld op een schaal van 7 statussen. Hoe hoger op de lijst, hoe belangrijker het is om samen met WWF dit dier of deze plant te beschermen. Voor het dier dat centraal staat bij dit product geldt de status:

Kwetsbare dier- of plantensoort (VU, vulnerable, 3)
Richard Barrett / WWF-UK

Waarom is het nodig een panda te adopteren?

De panda wordt ernstig bedreigd. Er leven nog maar weinig panda's in het wild in China. Hun leefgebied is versnipperd, en ze komen terecht in vallen die door stropers zijn gezet voor andere dieren.

Dit vind je misschien ook leuk

Adopteer een zeeschildpad - light pakket

Eenvoudige versie van het adoptiepakket voor de zeeschildpad.

€ 30,00

Adopteer een orang-oetan - light pakket

Eenvoudige versie van het adoptiepakket voor de orang-oetan.

€ 30,00

Adopteer een olifant - light pakket

Eenvoudige versie van het adoptiepakket voor de olifant.

€ 30,00

Adopteer een koala - light pakket

Eenvoudige versie van het adoptiepakket voor de koala.

€ 30,00