Knuffel plus boekje
Omschrijving

Steun op een leuke manier het werk van WWF; adopteer symbolisch een olifant! Met jouw aankoop beschermen we de olifant en zijn leefomgeving.

Waarom is het nodig een olifant te adopteren?

Olifanten worden in Afrika en Azië vaak gestroopt voor hun ivoren slagtanden. Ook wordt het leefgebied van olifanten steeds kleiner doordat de bevolking toeneemt.

Wat doet WWF om de olifant te beschermen? 

  • Tegengaan van illegale handel in ivoor
  • Instellen en uitbreiden van beschermde leefgebieden
  • Tegengaan van stroperij door training en samenwerking met de lokale bevolking

Adopteer nu symbolisch een olifant en help WWF bij de bescherming van dit mooie dier. Een adoptie is eenmalig. Je zit dus nergens aan vast.

Het vernieuwde olifant-adoptiepakket bevat:

  • Schattige pluchen olifantknuffel (15cm)
  • Leuk boekje met nuttige informatie over de olifant en tips om zelf in actie te komen

 

Hoe en wat

De WWF-adoptiepakketten worden vernieuwd. De kosten van met name de ronde koker waarin de pakketten verpakt zitten zijn te hoog geworden waardoor er minder opbrengst was voor onze projecten. Vanaf februari/maart 2022 komen we daarom met een hele nieuwe lijn adoptiepakketten waarbij extra op de kosten gelet is.

Totdat de nieuwe adoptiepakketten beschikbaar zijn gaan we de restanten van de knuffels en informatieboekjes uit de pakketten verkopen als een soort ‘light-pakketten’. Deze pakketten zijn voordeliger dan de normale pakketten maar de opbrengst is gelijk en je steunt er dus nog steeds onze projecten mee.

Specificaties
Merk:
WWF

Boekje gemaakt van olifantsgras

In dit adoptiepakket zit een boekje dat gemaakt is van olifantsgras. Deze plant groeit gewoon in Nederland en is heel milieuvriendelijk.

LET OP: in dit boekje staat nog vermeld dat er bij dit adoptiepakket ook bloemzaadjes horen. Helaas hebben we die niet meer beschikbaar. De boekjes waren echter al gedrukt en weggooien is zonde.

 
WWF

De IUCN Rode Lijst geeft aan hoe het er voor staat met dier- en plantsoorten. Elk dier of plant op de lijst is ingedeeld op een schaal van 7 statussen. Hoe hoger op de lijst, hoe belangrijker het is om samen met WWF dit dier of deze plant te beschermen. Voor het dier dat centraal staat bij dit product geldt de status:

Bedreigde dier- of plantensoort (EN, endangered, 4)
Greg Armfield / WWF-UK

Waarom is het nodig een olifant te adopteren?

Olifanten worden in Afrika en Azië vaak gestroopt voor hun ivoren slagtanden. Ook wordt het leefgebied van olifanten steeds kleiner doordat de bevolking toeneemt.

Lees meer over hoe we samen de olifanten kunnen beschermen.