Nieuw
Omschrijving

Met deze handige shopper wordt winkelen nog leuker. De tas is niet alleen erg duurzaam - gemaakt van 100% organisch katoen - hij is ook nog eens erg mooi dankzij de tekening van de jaguar gemaakt door Maartje Hendriks van het jonge bedrijf Koord.

 

Hoe en wat

Een plastic tasje gaat wel 20 jaar mee. Het duurt dus 20 jaar voordat een plastic tasje dat in de zee terecht is gekomen is afgebroken. Voor plastic flesjes is dit maar liefst 450 jaar! 

Per jaar komt meer dan 8 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Dat kost miljoenen vissen, vogels, zeeschildpadden, zeehonden, walvissen en dolfijnen het leven. Het plastic dat in de zeeën terechtkomt, verteert niet. Het valt uit elkaar in steeds kleinere stukjes, die ook nog eens steeds giftiger worden. Door al die kleine deeltjes plastic in het water veranderen de oceanen in een plastic soep.

Gebruik daarom géén plastic tassen, maar een mooi alternatief van organisch katoen.

Specificaties
Kleur:
Naturel
Materiaal:
100% organisch katoen
Afmetingen:
38 x 42 cm
Milieuvriendelijk:

De jaguar wordt bedreigd

De jaguar is een van de meest bedreigde diersoorten. Niet alleen worden de botten van een jaguar nog steeds gebruikt als ingrediënt voor traditionele medicijnen, ook verliest de jaguar steeds meer van zijn leefgebied doordat bos wordt omgezet in landbouwgrond.

Daarom hebben wij de jonge duurzame ontwerpster Maartje Hendriks van bureau Koord. gevraagd om deze lijntekening van de jaguar te maken zodat wij dit prachtige dier centraal kunnen stellen in onze Bossen herstelcampagne. Met de aankoop van deze tas steun je ons bij het herstellen van het bos in het Atlantisch regenwoud.

Dit vind je misschien ook leuk

Opvouwbaar tasje WWF - Panda

Handig opvouwbaar tasje van rPET

€ 5,95

Strandtas Free the Sea

Handige strandtas met Free the Sea logo.

€ 21,95

WWF Duffel Sporttas

Handige duffel sporttas met WWF logo

€ 19,95

Canvas rolltop rugzak met panda opdruk

Stoere laptop rugzak met rolltop sluiting.

€ 34,50