Omschrijving

Met deze handige shopper wordt winkelen nog leuker. De tas is niet alleen erg duurzaam - gemaakt van 100% organisch katoen - hij is ook nog eens erg mooi dankzij de tekening van de jaguar gemaakt door Maartje Hendriks van het jonge bedrijf Koord.

 

Hoe en wat

Een plastic tasje gaat wel 20 jaar mee. Het duurt dus 20 jaar voordat een plastic tasje dat in de zee terecht is gekomen is afgebroken. Voor plastic flesjes is dit maar liefst 450 jaar! 

Per jaar komt meer dan 11 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Dat kost miljoenen vissen, vogels, zeeschildpadden, zeehonden, walvissen en dolfijnen het leven. Het plastic dat in de zeeën terechtkomt, verteert niet. Het valt uit elkaar in steeds kleinere stukjes, die ook nog eens steeds giftiger worden. Door al die kleine deeltjes plastic in het water veranderen de oceanen in een plastic soep.

Gebruik daarom géén plastic tassen, maar een mooi alternatief van organisch katoen.

Specificaties
Kleur:
Naturel
Materiaal:
100% organisch katoen
Afmetingen:
38 x 42 cm
Milieuvriendelijk:

De jaguar wordt bedreigd

De jaguar is een van de meest bedreigde diersoorten. Niet alleen worden de botten van een jaguar nog steeds gebruikt als ingrediënt voor traditionele medicijnen, ook verliest de jaguar steeds meer van zijn leefgebied doordat bos wordt omgezet in landbouwgrond.

Daarom hebben wij de jonge duurzame ontwerpster Maartje Hendriks van bureau Koord. gevraagd om deze lijntekening van de jaguar te maken zodat wij dit prachtige dier centraal kunnen stellen in onze Bossen herstelcampagne. Met de aankoop van deze tas steun je ons bij het herstellen van het bos in het Atlantisch regenwoud.

WWF

De IUCN Rode Lijst geeft aan hoe het er voor staat met dier- en plantsoorten. Elk dier of plant op de lijst is ingedeeld op een schaal van 7 statussen. Hoe hoger op de lijst, hoe belangrijker het is om samen met WWF dit dier of deze plant te beschermen. Voor het dier dat centraal staat bij dit product geldt de status:

Kwetsbare dier- of plantensoort (VU, vulnerable, 3)

Dit vind je misschien ook leuk

Geef Natuur een Stem Shopper

Trendy shopper bag met Geef Natuur een Stem actielogo

€ 12,95