Omschrijving

In 2017 werd het wereldwijde gebruik van plastic wattenstaafjes ingeschat op meer dan 500 miljard stuks. En dit product staat op nummer 4 van de meest gevonden wegwerpartikelen op onze Noordzeestranden.

Gelukkig komt daar vanaf 2021 verandering in. Dan worden plastic wattenstaafjes namelijk verboden. Een hele goede stap.

Goede, duurzame, alternatieven zijn er gelukkig al. Deze wattenstaafjes zijn gemaakt van bamboe, met topjes van biologisch katoen. Hierdoor is het wattenstaafje 100% composteerbaar. Je kan ze dus met een gerust hart bij het GFT-afval doen.

Ook de verpakking is geen plastic aan te pas gekomen

100 stuks in een doosje

P.s. Mocht je nog wat plastic wattenstaafjes in je badkamer hebben liggen, maak ze dan vooral eerst op. Zomaar weggooien zonder ze gebruikt te hebben, daar wordt niemand blij van.

Hoe en wat

Loofy’s heeft als missie om het dagelijkse plastic gebruik terug te dringen. Hiervoor hoeven geen ingewikkelde producten ontworpen te worden; teruggaan naar de basis en de natuur is vaak al een grote stap in de goede richting. Wattenstaafjes zijn een goed voorbeeld van een product dat één op één vervangen kan worden voor een duurzamere variant. Bovendien kan het wattenstaafje op dezelfde manier gebruikt worden als de plastic variant waardoor het makkelijk te vervangen is.

Specificaties
Merk:
Loofy's
Materiaal:
Bamboe staafjes met topjes van 100% biologisch katoen.
Bron:
Nederland
Milieuvriendelijk:

Dit vind je misschien ook leuk

Bambaw Bamboe wattenstaafjes

200 bamboe wattenstaafjes

€ 4,50

NextBrush bamboe tandenborstel - Soft

Bamboe tandenborstel

€ 3,50

NextBrush bamboe tandenborstel - Medium

Bamboe tandenborstel

€ 3,50

Wasbare wattenschijfjes - 16 stuks - met waszak

16 wasbare wattenschijfjes

€ 14,95