Omschrijving

De dapperste koala uit Australië: Koos de Koala! Koos is naar Nederland gekomen om ouders en kinderen te leren hoe ze lief moeten zijn voor de aarde. 

In het prentenboek ‘Koos zoekt een huis’ lees je het avontuur van Koos de Koala. Op een ochtend krijgen Koos en zijn vrienden de schrik van hun leven: grote gele monsters hakken alle bomen om! Gelukkig weet Koos te ontsnappen, maar zijn geliefde huisje met al zijn spulletjes is weg. Wat nu? Koos gaat vol moed op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Help jij hem een nieuw huis te vinden?

Het is Koos zijn missie om bewustzijn over de aarde te creëren bij jong en oud. Zware onderwerpen worden klein en toegankelijk gemaakt. Koos gelooft erin dat het belangrijk is om bij de jongste generaties zo vroeg mogelijk zaadjes te planten met als doel; via gezinnen een positieve impact te hebben op de natuur. 

Koos de Koala is er om te informeren, motiveren en vooral te activeren om bewuster en duurzamer te leven. Door de tips, tricks, challenges en weetjes helpt Koos gezinnen om de aarde weer groen te maken! 

Het eerste boek van koos gaat over het thema ‘ontbossing’. Het onderwerp wordt klein en toegankelijk gemaakt en hierdoor zie je dat je zelf meer kunt doen dan je denkt om de aarde groen door te geven aan volgende generaties.

Hoe en wat

Kids en hun (groot)ouders ontdekken met Koos waarom en hoe we voor onze aarde moeten zorgen. Milieuthema's worden klein en toegankelijk gemaakt en hierdoor zie je dat je zelf meer kunt doen dan je denkt om de aarde groen door te geven aan volgende generaties.

Specificaties
Afmetingen:
25,7 x 25,7 cm
Aantal pagina's:
32
Auteur:
Liselot Jansen
Publicatie jaar:
2021
ISBN nummer:
9789030507697

Koos de Koala

Via Koos de Koala maakt het hele gezin kennis met grote klimaatthema’s zonder dat het te zwaar wordt. Op een toegankelijke manier informeert hij over het veranderende klimaat. Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor mens, dier en natuur. Het creëren van bewustzijn hierover is de eerste stap naar verandering én actie. 

Naast dit eigen prentenboek van Koos vind je in zijn eigen webshop nog meer producten om het leven duurzamer te maken.

Eén van de pagina's uit het boek

Dit vind je misschien ook leuk

Een krekel in mijn slaapzak

Voorleesboek vol versjes over de natuur

€ 14,99

Saga, de orka die geen haring lustte

Prentenboek met levensechte illustraties

€ 15,99

Vriendje van de zee - 2 paar kindersokken + boek

Twee paar duurzame kindersokken met boekje

€ 14,95

Adopteer een koala

Help WWF de koala te beschermen met een symbolische adoptie.

€ 35,00