Omschrijving
Bijenwasdoeken zijn het alternatief voor huishoudfolie. Deze set bestaat uit drie verschillende maten:
  • S (17 × 17) voor flessen, ½ citroen, een kleine kruik of om rozijnen/noten in te verpakken
  • M (25 × 25) voor ½ avocado, een stuk kaas of kommen en schaaltjes
  • L (35 × 35) voor salade, watermeloen of vers brood. 
Voedsel blijft langer vers en je vermijdt het gebruik van plastic en aluminiumfolie. Bijenwasdoeken van Beeskin worden met de hand gemaakt van Europese grondstoffen, in Berlijn.
 
Hoe te gebruiken?
Vouw de bijenwasdoek om het stuk fruit, het stuk kaas, de groenten, kruiden, lunch, open verpakking, kom of schotel. Gebruik eventueel je lichaamswarmte om de bijenwasdoek te vormen en dicht te plakken. In de koelkast wordt de bijenwasdoek hard en bij kamertemperatuur wordt de doek weer zacht en kneedbaar.
 
Niet geschikt voor gebruik met rauwe vis & vlees en ananas. Zie ook de handleiding van Beeskin.
 
We hebben nu ook een vegan variant van deze doeken in ons assortiment. Bekijk deze hier.
Hoe en wat

Waarom hebben we een alternatief nodig voor de huishoudfolie? Veel dieren ondervinden de dodelijke gevolgen van microplastische vergiftiging aan den lijve. En niet alleen vissen, schildpadden en zeevogels. Micro-plastics komen namelijk in het hele ecosysteem terecht, met alle gevolgen van dien. 

De plastic soep kan maar op een manier tegen worden gegaan: door het gebruik van plastic te minimaliseren. Maar het is niet altijd comfortabel om een andere weg in te slaan. In het hectische dagelijkse leven is er weinig tijd om na te denken over een alternatief voor plastic folie. Maar elke kleine verandering telt, zo ook dit natuurlijke alternatief voor huishoudfolie. 

 

Specificaties
Merk:
Beeskin
Kleur:
Naturel
Materiaal:
Biologisch gecertificeerd katoen als basis, bijenwas, boomhars (zodat het nog beter kleeft) en organische jojoba-olie (om de doek soepel te houden).
Afmetingen:
Drie maten: S (17 × 17), M (25 × 25) en L (35 × 35).
Wasadvies:
Afspoelen met koud water
Vaatwasserbestendig:
Magnetronbestendig:
Milieuvriendelijk: