Ola Jennersten WWF-Sweden

Mens & Gedrag

Samen kunnen we het tij keren.

Wij mensen veroorzaken veel problemen. We zijn de aarde aan het verwoesten. Maar het goede nieuws is dat we ze óók kunnen oplossen.

 

Meer bedreigingen, maar ook meer oplossingen

We leven in een tijd waarin de natuur steeds meer bedreigd wordt. Een tijd waarin het aantal dieren op onze wereld in minder dan een generatie is gehalveerd. Waarin oceanen, rivieren en bossen worstelen met de groeiende druk die we ze opleggen. En waarin we steeds meer de catastrofale gevolgen van de klimaatverandering zien.

Maar tegelijkertijd zijn steeds meer mensen zich daar bewust van. De wetenschap komt steeds verder, de verplichtingen naar regeringen en bedrijven worden ambitieuzer en met innovatie kunnen we meer impact maken.
Honderden miljoenen mensen laten hun stem horen over de toekomst die ze willen. De wereld is zich meer bewust van de problemen en meer toegewijd om ze aan te pakken dan ooit tevoren. Dit is hét moment om iets te doen!

Vincent Kneefel
Oceanenexpert WWF
Het is meer dan duidelijk dat we actie moeten gaan nemen om er voor te zorgen dat plastic in de oceaan een uitzondering wordt!
Bekijk mijn blogs

Resultaten en Updates

Haaien in de Middellandse Zee bedreigd door overbevissing

Meer dan de helft van alle soorten haaien en roggen die in de Middellandse Zee leven, wordt bedreigd. Bijna een derde staat op het punt om lokaal uit te sterven.
Meer info

Spaanse hooggerechtshof: niet baggeren in Doñana!

Het Spaanse hooggerechtshof heeft het geplande uitbaggeren van de Guadalquivir -rivier in Doñana tegengehouden, na een klacht van WWF-Spanje.
Meer info

Roos (21) wint de Dopper Changemaker Challenge

De 21-jarige Roos Kolkman is met een internationaal platform gestart om op scholen over de hele wereld aandacht te besteden aan het plasticprobleem. Ze heeft met idee de Dopper Changemaker Challenge gewonnen
Meer info

Amsterdam eerste stad ter wereld die meedoet met Plastic Smart Cities

Steden dragen enorm bij aan de plasticvervuiling, maar kunnen ook een belangrijke rol spelen bij de oplossing van dit wereldwijde probleem. Amsterdam helpt mee, als eerste stad ter wereld!
Meer info

Jonge kroeskoppelikaan weer uitgezet in het wild

Een jonge kroeskoppelikaan die gewond raakte in nationaal park Khar-Us Lake in Mongolië is weer uitgezet in het wild. Het dier had 4 schotwonden in zijn vleugel, borst en nek, maar is weer helemaal hersteld.
Meer info

Natuur- en milieuorganisaties: Landbouwplan van Minister Schouten gemiste kans

Natuur- en milieuorganisaties zijn teleurgesteld over het ‘Realisatieplan’ voor de landbouw van Minister Schouten. De organisaties zien veel toekomst in kringlooplandbouw, maar vinden het langverwachte plan van de minister veel te mager.
Meer info
Unsplash

Wat kan ik doen?

De natuur heeft jouw hulp nodig

Word donateur

Help mee door de natuur structureel met ons te beschermen. Samen kunnen we werken aan een prachtige wereld vól natuur!