Ola Jennersten WWF-Sweden

Mens & Gedrag

Samen kunnen we het tij keren.

Wij mensen veroorzaken veel problemen. We zijn de aarde aan het verwoesten. Maar het goede nieuws is dat we ze óók kunnen oplossen.

 

Meer bedreigingen, maar ook meer oplossingen

We leven in een tijd waarin de natuur steeds meer bedreigd wordt. Een tijd waarin het aantal dieren op onze wereld in minder dan een generatie is gehalveerd. Waarin oceanen, rivieren en bossen worstelen met de groeiende druk die we ze opleggen. En waarin we steeds meer de catastrofale gevolgen van de klimaatverandering zien.

Maar tegelijkertijd zijn steeds meer mensen zich daar bewust van. De wetenschap komt steeds verder, de verplichtingen naar regeringen en bedrijven worden ambitieuzer en met innovatie kunnen we meer impact maken.
Honderden miljoenen mensen laten hun stem horen over de toekomst die ze willen. De wereld is zich meer bewust van de problemen en meer toegewijd om ze aan te pakken dan ooit tevoren. Dit is hét moment om iets te doen!

Vincent Kneefel
Oceanenexpert WWF
Het is meer dan duidelijk dat we actie moeten gaan nemen om er voor te zorgen dat plastic in de oceaan een uitzondering wordt!
Bekijk mijn blogs

Resultaten en Updates

Populaire vakantieoorden Middellandse Zee meest vervuild met plastic soep

De snel groeiende plastic vervuiling in de Middellandse Zee blijkt voor een groot deel afkomstig van populaire vakantiebestemmingen. Toeristische kustregio’s bij Barcelona, Valencia, Marseille, Venetië, Tel Aviv en Izmir staan in de top 10 van meest vervuilde locaties waar de grootste hoeveelheden zwerfvuil in zee verdwijnen. Een dag later lanceert WWF de campagne #FreetheSea, om plasticvervuiling tegen te gaan.
Meer info

Surfboard gemaakt van geraapt plastic Scheveningen strand

Toen Bram Hoogendijk een wedstrijd moest windsurfen in Zuid-Italië werd het plasticprobleem hem duidelijk, en wilde hij hier graag iets tegen doen. Voor WWF maakte hij nu een surfboard, gemaakt van plastics verzameld op het strand van Scheveningen.
Meer info

Weer een potvis aangespoeld met buik vol plastic

Een jonge potvis met meerdere kilo’s plastic in haar maag is aangespoeld op een toeristisch strand op het Italiaanse eiland Sicilië. Het dier was naar schatting 7 jaar oud.
Meer info

FMO, SNV, WWF en CFM winnen aanbesteding: €160 miljoen voor Nederlands Fonds voor Klimaat en Ontwikkeling

Vandaag kondigde de Nederlandse regering aan dat het partnerschap van de Nederlandse Ontwikkelingsbank FMO, SNV Nederlandse Ontwikkelingsorganisatie, het Wereld Natuur Fonds (WWF) en Climate Fund Managers (CFM) de aanbesteding heeft gewonnen voor het beheren van € 160 miljoen voor het Nederlandse Fonds voor Klimaat en Ontwikkeling (DFCD).
Meer info

WWF: EU neem leidersrol in natuurherstel en -bescherming

Toekomstige Nederlandse Europarlementariërs moeten voor een leidersrol van de Europese Unie bij natuurherstel en bescherming gaan strijden. Dat was de inzet van WWF tijdens het Groene Verkiezingsdebat 16 mei in Den Haag van IUCN NL, Natuurmonumenten en het Wereld Natuur Fonds.
Meer info

Betere internationale afspraken over de handel in plastic

Verschillende soorten plastic zijn toegevoegd aan het Verdrag van Basel. Het doel van de afspraken is om de plasticcrisis aan te pakken.
Meer info

Wat kan ik doen?

De natuur heeft jouw hulp nodig

Word donateur

Help mee door de natuur structureel te beschermen. Samen kunnen we werken aan een prachtige wereld vól natuur!