06 januari 2020

In 30 dagen ‘afvallen’ met speciale app

Er is eindelijk een leuke manier om in het nieuwe jaar overtollige kilo’s kwijt te raken. Het Wereld Natuur Fonds (WWF) lanceert de Plastic Afvallen app. Deze app bestaat uit een 30 dagen challenge waarmee je stapsgewijs en op een leuke manier kunt afvallen van je wegwerpplastic gebruik. Gezond voor jezelf én de natuur! De Plastic Afvallen app is (gratis) te downloaden via de Appstore en Google Play Store.

YouTuber en model Jessie Jazz Vuijk, cabaretier Ronald Goedemondt en 3FM-dj Yoeri Leeflang gaan strijden tegen de ‘PET-rolletjes’ en de ‘calo-rietjes’ en hopen zo heel Nederland te inspireren. Ze worden in hun gevecht tegen de kilo’s intensief begeleid door (Plastic) Fitcoach Mark Schadenberg: “Mensen willen graag kilo’s afvallen voor een lang, gelukkig en gezond leven, maar afvallen van kilo’s plastic zorgt ervoor dat niet alleen de mens lang gelukkig en gezond kan leven maar ook de wereld en de natuur.” De fitcoach geeft ook tips in de app en hij staat dag en nacht klaar voor deelnemers die hulp nodig hebben.

30 dagen challenge tegen wegwerpplastic

YouTuber Jessie Jazz Vuijk is heel nieuwsgierig naar wat zij zelf kan veranderen: “Ik denk dat kleine aanpassingen al een groot verschil kunnen maken! Het is denk ik iets waar we met zijn allen meer over na moeten denken.”

Cabaretier Ronald Goedemondt is blij dat hij hulp krijgt: “Ik wil geloven in de macht van het individu in het bestrijden van het plastic afval probleem. Maar dan moet ik wel weten wat ik kan doen!”

DJ Yoeri Leeflang besteedt in zijn uitzendingen al regelmatig aandacht aan afval in vliegtuigen. Hij wil de 30 dagen challenge aangaan om in zijn eigen leven wegwerpplasticgebruik terug te dringen: "Iets dat gemaakt is om voor eeuwig mee te gaan vloekt met eenmalig gebruik.’’

8 miljoen ton plastic per jaar in zee

Het is van groot belang voor onszelf, maar ook voor bijvoorbeeld zeeschildpadden en andere zeedieren dat we van onze ‘plasticverslaving’ afkomen. Er belanden nu al per uur bijna 10 olympische zwembaden aan plastic in zee. Elk jaar komt 8 miljoen ton plastic in de oceanen terecht. Als we niks doen dan zal de hoeveelheid in 2030 verdubbeld zijn met alle gevolgen voor zeedieren en mensen. Daarom moeten we nu met zijn allen in actie komen. Volgens WWF ligt de oplossing deels voor het oprapen: het gebruik van wegwerpplastic liefst zo snel mogelijk stoppen. Lees hier meer over wat WWF doet om het probleem van plastic afval in oceanen tegen te gaan.

Download de app

Download de Plastic Afvallen App via de App Store of Google Play. De app is ontwikkeld in samenwerking met Elastique.

Gerelateerde artikelen

Natuurbescherming in tijden van Corona

Vorige maand vertrok ik vol goede moed naar onze Caribisch Nederlandse eilanden. Ik had allerlei plannen en afspraken om samen met onze lokale partners de bescherming van zeeschildpadden en koraalriffen verder op te tuigen. Nou werken we hier al langere tijd aan , maar er was nu een extra aanleiding met mogelijk nieuwe kansen.
Meer info

WWF en UN Habitat bundelen krachten in strijd tegen plasticvervuiling

Tijdens het World Urban Forum in Abu Dhabi hebben WWF International en UN-Habitat twee grote campagnes tegen plasticvervuiling bij elkaar gebracht: het Plastic Smart Cities-initiatief van WWF en de Waste Wise Cities-campagne van UN Habitat. Het Plastic Smart Cities platform is daarmee officieel geopend.
Meer info

Top-dj Armin van Buuren en WWF #beatplastic in oceanen

Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, duurzame tips, het laatste natuurnieuws van WWF én 10% korting in onze duurzame webshop (ca. 2 mails per maand).