Centraal-Afrika Expert Jaap en zijn blog

Vroeger wilde ik altijd al bioloog worden. Na mijn studie biologie ben ik in de milieubiotechnologie gaan werken, het opruimen van milieuvervuiling met behulp van natuurlijke processen. Fantastisch werk, concreet iets doen voor een beter milieu. Na een aantal jaar in Kameroen gewerkt te hebben aan kleinschalige natuurbescherming, kreeg ik in 2008 de kans om voor WWF te gaan werken in Centraal Afrika.
Het oerwoud is fantastisch, de geluiden, de geuren, het gevoel helemaal op te gaan in de natuur. Mijn favoriete dier is de bosolifant, volledig aangepast aan zijn omgeving, slim, baas van het bos. Heel soms zie ik ze, maar nog vaker zie ik hun slagtanden, illegale handel in ivoor. Ik zet me in voor de bescherming van deze prachtige dieren, voor andere dieren als de Chimpanzee en Gorilla en voor hun leefgebied.
Hier in Nederland probeer ik ook mijn steentje bij te dragen door zo verantwoord mogelijk te leven, weinig vlees, weinig spullen, geen auto, gecertificeerd hout etc. Is prima te doen. En in het oerwoud? Dan eet ik rijst met sardientjes, elke dag weer.

Artikelen van Jaap

23 april 2019

Blog,Bossen

Gabon stelt FSC certificering verplicht

Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, duurzame tips, het laatste natuurnieuws van WWF én 10% korting in onze duurzame webshop (ca. 2 mails per maand).