Ola Jennersten / WWF-Sweden

Bram vertelt over jeugd en onderwijs in zijn blog

Sla vandaag de dag een krant open of bekijk een nieuws-site: grote kans dat je iets leest over het klimaat, natuur en duurzaamheid.

Als WWF hebben we een belangrijke en vooral mooie taak om kinderen bij die belangrijke thema’s te betrekken. Een klein gelukje: kinderen zijn er al ontzettend vaak al zelf mee bezig. Ze weten beter dan hun ouders waarom bijvoorbeeld plastic in de natuur zo’n groot probleem is. Moeten ze een spreekbeurt geven? Geheid dat veel kinderen kiezen voor een bedreigd wild dier. Als educatief specialist bij WWF ben ik dagelijks op zoek naar nieuwe manieren om de jeugd te informeren en belangrijke kennis bij te brengen. Het is tof om te zien dat via ons onderwijsaanbod veel kinderen, thuis en op school, zich verbonden voelen met WWF én daarbij ook hun eigen leefomgeving inspireren om in actie te komen voor een betere wereld.

Persoonlijk begon mijn avontuur bij WWF in 2018. Als afstudeerstagiaire deed ik onderzoek naar de kansen voor WWF in het onderwijs. Enkele jaren later hebben we met Toekomstkunde en onze gastlessen een geweldig onderwijsaanbod waarmee duizenden kinderen wekelijks op een unieke wijze ontdekken hoe zijn zelf een steentje kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst. Daar vertel ik je in mijn blogs graag meer over!

Artikelen van Bram

Portretfoto Bram
28 april 2022

jeugd,toekomstkunde

Toekomstkunde: impact op school en daarbuiten

Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar).