Bram vertelt over jeugd en educatie in zijn blog

Mijn naam is Bram Beckmans. Ik ben werkzaam in het team Jeugd & Educatie van WWF, waar ik voornamelijk educatieve materialen produceer voor scholen.

Het avontuur bij WWF begon voor mij in 2018. Toen startte mijn afstudeeronderzoek naar de kansen voor WWF in het basisonderwijs. Ik leverde een advies op dat met een mooi cijfer beoordeeld werd, maar nog mooier was de kans om fulltime voor WWF aan de slag te gaan. Een kans die ik zeker niet liet gaan.

Nu twee jaar later is er vanuit mijn afstudeeradvies een nieuw lesaanbod gekomen: Toekomstkunde. Met Toekomstkunde leren kinderen van 8 tot 12 jaar op school over het werk van WWF en andere relevante actualiteiten die te maken hebben met duurzaamheid en natuur. Wekelijks produceer ik lessen voor Toekomstkunde, waarbij het altijd een leuk maar lastig creatief proces is om van (soms lastige) wetenschappelijke nieuwtjes een leuk begrijpbaar leermiddel te maken voor kinderen.

Via mijn blogs vertel ik je graag meer over hoe we bij WWF materialen maken voor kinderen en daarmee zorgen dat jonge generaties hun stem kunnen laten horen en dankzij ons opgroeien met liefde voor de natuur.

Artikelen van Bram

Portretfoto van Bram
24 juli 2020

jeugd,toekomstkunde

Toekomstkunde – succesvol eerste jaar, nieuwe lessen en uitbreiding aanbod

Lees verder
Portretfoto van Bram
08 juni 2020

Blog

Toekomstkunde - een kijkje in de keuken

Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips, het laatste natuurnieuws van WWF én 10% korting in onze duurzame webshop.