WWF / Carlos Drews

De WWF-thuistips

In deze bizarre tijd waarin onze levens op zijn kop staan door het Corona-virus, willen we iedereen een hart onder de riem steken. We kunnen elkaar helpen en daarmee de wereld een beetje mooier maken, juist nu!

Omdat veel mensen thuis moeten zijn, hebben we wat fijne doe-tips, hartverwarmende filmpjes, en spannende verhalen uit het veld voor je geselecteerd. En, je kunt online mét korting een mooi cadeautje bestellen voor iemand die dat nodig heeft. Scrollen maar! 

Global Warming Images WWF

Gaat je vakantie niet door? Ga op tuinsafari!

Ga op avontuur in je eigen tuin en ontdek allerlei planten, dieren en sporen. Ook als je geen tuin hebt kun je meedoen: bijvoorbeeld bij de heg naast je voordeur of in een park in de buurt.

Ga op safari!

Michel Gunther / WWF

Energie besparen: 10 tips!

Ben je thuis aan het werk? Dan verbruik je in huis meer energie. We hebben 10 tips voor je om duurzamer om te gaan met deze situatie. Want: zet je apparaten uit of stand-by? En hoe kun je het duurzaamst wassen? Goedkoper en beter voor de natuur. Easy done!

WWF-US / Clay Bolt

Voor alle kinderen, neefjes, nichtjes, buurjongens en -meisjes…

…die niet naar school kunnen. We hebben een prachtig lesprogramma gemaakt dat ook goed thuis gebruikt kan worden. Dus wil je alles leren over koraal, schubdieren, de Nederlandse natuur, vogelbekdieren…

Check Toekomstkunde!

Hoe beïnvloedt corona ons werk?

Het corona-virus grijpt hard om zich heen. Ook voor WWF betekent de crisis een grote verandering. onze collega’s en partners in het veld geven je een inkijkje in hun werk in deze tijden.

Check de video’s!

Nu zo’n knuffel, straks een echte!

Helaas kunnen we even niet echt knuffelen met onze ouders, vrienden, buren, opa’s, oma’s, kinderen… Maar je kunt ze wel een lieve, zachte dierenknuffel sturen. Om dan straks, als het weer kan, een echte te geven! Als je een knuffel cadeau doet steun je ook nog eens de natuur.

Haal een knuffel in huis!

Zin in beweging? Ga ploggen of plandelen!

Uhhh… wat? ‘Plogging’ is een samenvoeging van het Zweedse ‘plocka up’ dat oprapen betekent, en jogging. Je raapt al rennend afval op. Mensen die het liever wat rustiger aan doen kunnen gaan ‘plandelen’, de wandelvariant. Je bent sportief bezig én maakt de natuur schoon: win-win! Doe dit wel alleen of houd voldoende afstand. En was na afloop extra goed je handen!

Richard Barrett / WWF-UK

WWF backgrounds voor je mobiel!

Al tureluurs van het staren naar je computerscherm en je mobiel? Haal de natuur in huis met onze mooie Wallpapers voor je computer (en Zoom) en Backgrounds voor je telefoon!

Download ze hier!

Nu een kaartje, straks een knuffel

Gek hè? Niet kunnen knuffelen met de meest dierbare personen in je leven. Gelukkig kun je wel een kaartje sturen. Koop je onze kaarten, dan steun je daarmee ook nog eens de natuur. (En dan straks weer knuffelen).

Koop die kaarten!

Joost van Uffelen / WWF

Bekijk prachtige natuurvideo’s

Duik, loop, vlieg en zwem virtueel in de natuur met onze afspeellijst vol prachtige natuurvideo’s. Waan je even op de toppen van de Himalaya en in de diepste dieptes van de oceaan.

Wegdromen maar!

Juliane Blohme / WWF-SG

Gratis lezen: The Optimist

Kijk! Dit vinden we nou leuk. We mogen gratis het magazine ‘The Optimist’ weggeven. Vol optimistisch nieuws. Lees vooral ook even het artikel ‘Liefdevol in actie voor het klimaat’.

Lekker lezen!

Wil je nog meer doen voor de natuur?