De WWF-thuistips

In deze bizarre tijd waarin onze levens op zijn kop staan door het Corona-virus, willen we iedereen een hart onder de riem steken. We kunnen elkaar helpen en daarmee de wereld een beetje mooier maken, juist nu!

Omdat veel mensen thuis moeten zijn, hebben we wat fijne doe-tips, hartverwarmende filmpjes, boekentips en spannende verhalen uit het veld voor je geselecteerd. Scrollen maar! 

Geef een bosje bomen cadeau!

Het zijn andere feestdagen dan normaal. En misschien wel belangrijker dan ooit om te laten weten dat je er voor elkaar bent. Door je een familielid of een vriend een Bosje Bomen te sturen, geef je het mooiste cadeau op aarde. Voor elk verkocht bosje wordt er namens de ontvanger een stuk regenwoud hersteld. 

Bestel jouw bosje bomen hier!

Global Warming Images WWF

Gaat je vakantie niet door? Ga op tuinsafari!

Ga op avontuur in je eigen tuin en ontdek allerlei planten, dieren en sporen. Ook als je geen tuin hebt kun je meedoen: bijvoorbeeld bij de heg naast je voordeur of in een park in de buurt.

Ga op safari!

Eindeloos puzzel & spelplezier

Gezellig een spelletje spelen met het hele gezin? Of stort je je liever op een puzzel van 1000 stukjes? Bekijk dan eens de spellen & puzzels in onze webshop. Van memory tot een educatief bordspel; genoeg keus! 

Joost van Uffelen / WWF

Bekijk prachtige natuurvideo’s

Duik, loop, vlieg en zwem virtueel in de natuur met onze afspeellijst vol prachtige natuurvideo’s. Waan je even op de toppen van de Himalaya en in de diepste dieptes van de oceaan.

Wegdromen maar!

Kijktip: David Attenborough: A Life on our planet

Heb jij ‘m al gezien? De gloednieuwe film van David Attenborough? Een indrukwekkende natuurdocumentaire waarin Sir David terugblikt op het verleden en vooruitblikt op de toekomst. Nu te zien op Netflix!

WWF-US / Clay Bolt

Voor alle kinderen, neefjes, nichtjes, buurjongens en -meisjes…

…die ook thuis graag leren over de natuur. We hebben een prachtig lesprogramma gemaakt voor nieuwsgierige kinderen. Dus wil je alles leren over koraal, schubdieren, de Nederlandse natuur, vogelbekdieren…

Check Toekomstkunde!

Hoe beïnvloedt corona ons werk?

Het corona-virus grijpt hard om zich heen. Ook voor WWF betekent de crisis een grote verandering. onze collega’s en partners in het veld geven je een inkijkje in hun werk in deze tijden.

Check de video’s!

Word een echte ranger!

Doe de spelletjes, opdrachten, maak diy's en check de laatste nieuwtjes en meld je aan voor onze superleuke activiteiten bij jou in de buurt om een echte natuurbeschermer te worden!

Bekijk ze hier!

Trek je terug met een goed boek

De dagen worden kouder en korter. De perfecte tijd om eens lekker op de bank te kruipen met een goed boek. Van het levenswerk van David Attenborough tot duurzame tips voor kids, wij zetten de beste boeken voor je op een rijtje!

Bekijk onze boekentips!

Juliane Blohme / WWF-SG

Wildlife met humor

Lachen is gezond! Daar moeten we - zeker nu – tijd voor vrijmaken. Check de beste inzendingen voor de Comedy Wildlife Photography Awards en je hebt gegarandeerd een lach op je gezicht.

Lekker lachen!

Michel Gunther / WWF

Energie besparen: 10 tips!

Ben je thuis aan het werk? Dan verbruik je in huis meer energie. We hebben 10 tips voor je om duurzamer om te gaan met deze situatie. Want: zet je apparaten uit of stand-by? En hoe kun je het duurzaamst wassen? Goedkoper en beter voor de natuur. Easy done!

Zin in beweging? Ga ploggen of plandelen!

Uhhh… wat? ‘Plogging’ is een samenvoeging van het Zweedse ‘plocka up’ dat oprapen betekent, en jogging. Je raapt al rennend afval op. Mensen die het liever wat rustiger aan doen kunnen gaan ‘plandelen’, de wandelvariant. Je bent sportief bezig én maakt de natuur schoon: win-win! Doe dit wel alleen of houd voldoende afstand. En was na afloop extra goed je handen!

Richard Barrett / WWF-UK

WWF backgrounds voor je mobiel!

Al tureluurs van het staren naar je computerscherm en je mobiel? Haal de natuur in huis met onze mooie Wallpapers voor je computer (en Zoom) en Backgrounds voor je telefoon!

Download ze hier!

Wil je nog meer doen voor de natuur?