Bescherm het koraal
Koraalriffen. Ze vormen een thuis, kraamkamer en veilige schuilplaats voor vissen en andere zeebewoners. Het koraal is onmisbaar voor bijvoorbeeld schildpadden en wel 2.000 soorten rifvissen. Maar ook voor mensen is koraal belangrijk. Het vormt namelijk een natuurlijke kustbescherming, die met het oog op klimaatverandering steeds belangrijker wordt. Ook zijn veel mensen afhankelijk van het koraal voor hun levensonderhoud, zowel lokale vissers als de toerismesector.
Koraaldriehoek
Enkele van de mooiste en rijkste riffen liggen in de Koraaldriehoek. In de zeeën rond Indonesië, Maleisië, Papoea-Nieuw-Guinea, de Filipijnen, de Salomonseilanden en Oost-Timor vind je een driehoekig gebied, bewoond door walvissen, mantaroggen, zeeschildpadden, dolfijnen en bijna 600 soorten koraal. De Koraaldriehoek is hét gebied met de hoogste mariene biodiversiteit ter wereld.
Onderwaterwereld wordt bedreigd
Helaas dreigt deze unieke onderwaterwereld te verdwijnen. Vervuiling, het toenemende toerisme, niet-duurzame visserij en het winnen van olie en gas vormen de gevaren voor deze regio. WWF zet alles op alles om te zorgen dat de prachtige en onmisbare natuur van de Koraaldriehoek niet verloren gaat.
Help mee om het koraal te beschermen en doe een gift.
Eenmalige gift
Met jouw gift kunnen we:
- Koraal monitoren: in het beschermde gebied Tun Mustapha Park wordt gemonitord hoe het gaat met het koraal; groeit het, of neemt het af?
- Zeeschildpadden beschermen. Natuurbeschermers beschermen nesten, zodat meer schildpadjes uitkomen.
- Natuurbeschermers opleiden en voorzien van lespakketten over duurzame visserij.
- Kwetsbare gebieden beschermen door patrouilles door natuurbeschermers
- Plastic afval verminderen door clean ups te organiseren.
- Educatie geven aan scholieren.
- Detectie dynamietvisserij: deze vorm van visserij vernietigt koraal, met speciale detectieplatforms kunnen deze illegale praktijken worden opgespoord en bestraft.