Shutterstock / MarcelClemens / WWF

Our Planet

De Emmy-Award winnende Netflix Originals-serie over onze prachtige, maar kwetsbare natuur. Bekijk de serie op Netflix of op YouTube!

Bestel het boek

Our Planet

Zulke prachtige natuurbeelden zag je niet eerder… Our Planet laat ons de wonderen van de natuur zien. In acht afleveringen toont de serie 's werelds meest zeldzame wilde diersoorten, spectaculaire wildlife taferelen en waardevolle natuurlijke leefgebieden. Kijken dus!

Our Planet is een Netflix Originals documentaireserie en een vier jaar durende samenwerking tussen Silverback Films, WWF en Netflix. De serie, ingsproken door Sir David Attenborough is te zien op Netflix en op YouTube. In september won de serie won twee Emmy-Awards, namelijk Outstanding Documentary Or Nonfiction Series en Outstanding Narrator.

© naturepl.com / Andy Rouse / WWF

Een belangrijke boodschap

Ons huis, onze gezondheid, ons eten, de lucht die we inademen, het water dat we drinken: ons leven en alles waar we om geven kan niet bestaan in een wereld zonder natuur. Natuur ís de bron van leven.

Inmiddels zijn wij als mens de grootste bedreiging geworden voor de gezondheid van onze aarde. Our Planet daagt mensen uit tot het voeren van het belangrijkste gesprek van deze tijd - over een thuis wat wij allemaal, natuur en mens, samen delen.

Fritz Pölking / WWF

Wat is er aan de hand?

Onze planeet heeft veel te verduren. Volgens het laatste Living Planet Report uit 2020 is het aantal vissen, vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen sinds 1970 met wel 68% afgenomen. 

Onze impact op de wereld is groot. Plastic dat we gebruiken vervuilt de oceanen, onze dammen blokkeren de rivieren en vissenmigratie, en door de herrie van scheepvaart kunnen walvissen niet goed meer communiceren. Omdat wij de grootste bedreiging zijn is er ook hoop: wij kunnen er zelf wat aan doen.

Hugh Pearson / Silverback Films / Netflix

Wat doet WWF?

WWF wil de rijkdom aan iconische dieren en gebieden die te bewonderen zijn in Our Planet beschermen. Onze gezamenlijke missie is om mensen over de hele wereld te inspireren, zodat ze begrijpen hoe het ervoor staat met onze planeet en de bedreigingen.

Samen willen we een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven. Daarom werken we vanuit verschillende thema’s, zoals bossen, oceanen, rivieren en landbouw, aan de bescherming van bedreigde dieren en gebieden. Maar er is ook genoeg waar je zelf vandaag al mee kunt beginnen!

Wat kun jij doen?

Wil je zelf meer doen om de natuur te beschermen? Samen kunnen we het verschil maken!

Our Planet: het boek

Verdiep je in de kwetsbare schoonheid van onze planeet en ontdek hoe we samen het tij kunnen keren. 

De Netflix Originals serie laat je de kwetsbare schoonheid van de oceanen, jungles en woestijnen zien. Bij deze serie is ook een boek uitgegeven. Steun WWF bij het beschermen van onze planeet en ontvang gratis dit schitterende boek.

Met een gift vanaf 39,95 euro draag je bij aan het beschermen van natuur wereldwijd en ontvang je de exclusieve Nederlandstalige editie van dit bijzondere boek.

Eenmalige gift

Ja, ik doneer minimaal € 39,95 en ontvang het boek Our Planet gratis.

Er is geen adres gevonden met opgegeven postcode en huisnummer. Controleer of dit juist is ingevuld.
Gratis boek bij een gift van minimaal 39,95

Our Planet heeft er een kleintje bij...

Speciaal voor het hele gezin is er nu de jeugdversie van dit schitterende boek: ‘Onze Planeet’.

Bekijk dit boek in onze webshop >