Paul Bellaart

De shirts zijn op!

Alle duurzame tijger T-shirts zijn op. Helaas! Maar, zéker niet helaas voor de tijger. Want dankzij deze enorme steun voor de tijger kunnen we tijgergebieden beschermen en herstellen, stroperij stoppen en mens-tijgerconflicten voorkomen. Was jij net te laat? Niet getreurd! Je kunt de natuur áltijd steunen. Graag zelfs!

Ja, ik steun de natuur

Geef de tijger een toekomst

Laat jij zien dat je de tijger steunt? Door het limited edition tijger t-shirt - ontworpen door Tess van Zalinge - te dragen geef je de tijger een toekomst. En dat is heel hard nodig, want het gaat niet goed met de koning van de jungle.

Ja, ik geef de tijger een toekomst

2.500 limited edition tijger t-shirts

In het vorige Jaar van de Tijger, 2010, waren er nog maar 3200 tijgers in het wild. Een absoluut dieptepunt. Er is toen een duidelijk doel gesteld. Nu, in 2022, wederom het Jaar van de Tijger, moet het aantal tijgers verdubbeld zijn. Keihard nodig, willen we dit machtige dier niet verliezen. Daar zitten we nu nog 2500 vanaf. Daarom maakte Tess van Zalinge 2500 limited edition tijger t-shirts. Net als elke tijger uniek is, is dit t-shirt ook uniek. Elk t-shirt heeft zijn eigen nummer.

Geef de tijger een toekomst. Word donateur. Draag jouw tijger t-shirt met trots!
 

Het unieke design van Tess van Zalinge

Zij doen al mee

Modeontwerpster Tess van Zalinge over haar unieke tijger t-shirt: "Ik vind het heel belangrijk dat we aandacht vragen voor de tijger. Want het is duidelijk dat het niet goed gaat met dit machtige dier. Zijn leefgebied krimpt en hij wordt nog altijd bedreigd door stroperij. Dat ik met mijn ontwerp hier aandacht voor kan vragen is heel mooi."

Ook Tygo Gernandt draagt de tijger uit: "Ik ben een enorme tijger fan. Ik ben zelf geboren in het Chinese Jaar van de Tijger en ik vind tijgers echt de mooiste dieren die er zijn. Iedereen moet weten dat we de tijger een toekomst kunnen geven."

WWF-ambassadeur Kim Feenstra doet ook mee: "Het is erop of eronder voor de tijger. Het is schrikbarend dat in 100 jaar het aantal tijgers met 96% is afgenomen. Ik kan wel huilen en wil mezelf met huid en haar inzetten voor deze prachtige dieren!"

Doe jij ook mee?

Ruimte. Uitgestrekte bossen. Een veilige plek om te leven zonder het risico om gestroopt te worden. En met voldoende eten. Dat heeft de tijger nodig. En... dat kun jij hem geven! Door nu donateur te worden voor de tijger* kunnen we gebieden beschermen en herstellen, stroperij stoppen en mens-tijgerconflicten voorkomen. Geef jij de tijger een toekomst?

*Met jouw bijdrage steun je de tijger en de andere big cats, namelijk de leeuw, de sneeuwluipaard en de jaguar.
Narayanan Iyer (Naresh) / WWF-International