‘De natuur en alles wat daarin leeft, moet behouden worden’

Gezina van der Wal (95) is donateur van het Wereld Natuur Fonds sinds de oprichting in 1962. WNF heeft ze in haar testament opgenomen. Zo kan zij na haar leven nog iets betekenen voor de natuur, die zij altijd heeft bewonderd. “Ik wil de wereld graag iets moois nalaten.” Aanstaande zondag 8 december vertelt het tv-programma De Nalatenschap Gezina's inspirerende verhaal als een van de eerste vrouwelijke gynaecologen van Nederland. Het programma wordt uitgezonden om 12:50 op SBS6.

Gezina van der Wal: “Mijn liefde voor de natuur begon bij de Haagse Beek tegenover mijn ouderlijk huis. Als kind was ik daar graag tussen de bloemen, planten en beestjes. Ook genoot ik van fietstochten met mijn vader door de duinen. Hij leerde mij veel over de vogels die er leefden. Ik vond de natuur toen al zo mooi en krachtig.

Ik wilde vrouwenarts worden en mocht van mijn vader studeren, wat in die tijd erg ongebruikelijk was voor een meisje. Ondanks tegenwerking bij de opleiding en op de werkvloer, werd ik een van de eerste vrouwelijke gynaecologen in Nederland. Als gynaecoloog sta je heel dicht bij de kracht van het leven. Dat trok mij aan in dit vak.

In mijn vrije tijd maakte ik prachtige natuurreizen. In Afrika zag ik olifanten, op de Noordpool een ijsbeer met twee jongen. Wonderbaarlijk om deze dieren van zo dichtbij te mogen zien. Heel bijzonder was ook mijn reis naar de Galapagoseilanden, waar ik een albatros zag vliegen. In het nest ontdekte ik twee baby-albatrosjes. Ze leken zo hulpeloos, wachtend op hun moeder om ze te komen voeden. Ik vond het zó mooi dat ik er als volwassen vrouw bij stond te huilen.

'De natuur moet behouden worden'

De natuur en alles wat daarin leeft moet behouden worden, zodat toekomstige generaties al dit moois ook nog kunnen zien. Daarom heb ik het Wereld Natuur Fonds in mijn testament opgenomen. De organisatie erft mijn huis, zodat ik na mijn bestaan nog iets voor de natuur kan betekenen. Ik heb een geweldig leven gehad en wil de wereld graag iets moois nalaten.”

Gezina van der Wal groeide op in Den Haag. Zij was één van de eerste vrouwelijke gynaecologen in Nederland. In haar vrije tijd maakte zij indrukwekkende natuurreizen. Zij is donateur van het Wereld Natuur Fonds vanaf de oprichting in 1962.

Meer informatie over nalaten aan WWF

Eerst meer weten over nalaten aan WWF? Vraag dan gratis en vrijblijvend onze brochure of ons magazine aan of neem contact op voor persoonlijk advies.

Liedewey de Haas
Relatiemanager Nalatenschappen
"Ik adviseer graag over de mogelijkheden om je nalatenschap een specifieke bestemming te geven. Zodat je zeker weet dat de natuur beschermd wordt zoals jij dat wilt."

Neem contact met ons op

Voor persoonlijk advies en hulp bij het opstellen van je testament kun je contact opnemen met:

Liedewey de Haas

030-6937309 (direct).

E-mail: lhaas@wwf.nl

Liedewey kan je adviseren bij het opstellen van een testament. Telefonisch, bij ons op kantoor of bij je thuis bespreken we graag je wensen.

Zo wordt het regelen van je erfenis een stuk makkelijker. Want juist door bij leven te bespreken wat echt belangrijk voor je is, kan je nalatenschap worden ingezet zoals jij dat wilt.

Persoonlijke verhalen

Familie Vermeulen
Familie Vermeulen
Gideon, Gerda, Meifang, Lanxiang en Xinzhen
"Wij zijn bij WWF gekomen via een spotje op TV. Daardoor zijn we gaan nadenken over hoe wij mensen met de aarde omgaan."
Henk Dijkman en Gerard Meuffels
Henk Dijkman en Gerard Meuffels
"We hebben besloten het Wereld Natuur Fonds in ons testament te zetten. Gewoon omdat we heel erg betrokken zijn bij de natuur."
Diny Boogerd
Diny Boogerd
"Wat ik met de natuur heb is tegelijkertijd de reden dat ik ooit donateur ben geworden en WWF in mijn testament heb opgenomen."
Rebecca en René Dam
Rebecca en René Dam
"De natuur brengt ons tot rust. Het is het leven van de aarde en daar moeten we zorg voor dragen."