Maak je omgeving (wegwerp)plasticvrij

Samen maken we onze omgeving plasticvrij! Ook jij kunt hierin je steentje bijdragen. Begin bijvoorbeeld bij je sportkantine, je kantoor, of op je universiteit. Hoe gaat dat in zijn werk? We geven je vier stappen om jouw omgeving plasticvrij te maken.

4 stappen

Stap 1: Welke plastics kunnen weg?

Kijk in jouw omgeving, bijvoorbeeld op jouw school, universiteit, kantoor of sportclub waar nog wegwerpplastics worden gebruikt. Check hieronder onze top 10 van meest voorkomende wegwerpplastics op onze Noordzeestranden, om te zien van welke producten we af moeten!

10 meest gevonden wegwerpartikelen

Stap 2: Alternatief zoeken

Voor veel wergwerpproducten is inmiddels een alternatieve oplossing te vinden. Bekijk voor welke producten een herbruikbare variant beschikbaar is. 

Stap 3: Actie! Samenwerken en aanspreken

Zoek medestanders die jou kunnen helpen bij jouw missie! Bespreek het met collega’s, vrienden en sportmaten. Leg contact met de verantwoordelijke personen (conciërge, directie, hoofd-inkoop) en presenteer je alternatief.

Stel bijvoorbeeld voor om de plastic rietjes in de kantine te vervangen door bamboe rietjes en de plastic zakjes door 100% biologische groente- of fruitzakjes. En tip je collega's om voortaan een Dopper mee naar het werk te  nemen of een mooie KeepCup koffiebeker aan te schaffen als alternatief voor de plastic bekertjes naast het koffieautomaat. 

Set van 3 duurzame groente- of fruitzakjes (zonder WWF-logo)

Handige groente- of fruitzakjes van 100% biologisch katoen.

€ 8,95

Dopper Funky Fuchsia WWF

De bekende Dopper met WWF-logo in fuchsia roze kleur.

€ 13,45

KeepCup glazen koffiebeker "Panda"

Herbruikbare koffiebeker met WWF-logo in kleurstelling 'panda'.

€ 23,95

Stap 4: Doe jouw verhaal

Maak jouw missie bekend! Laat ons weten welke omgeving jij plasticvrij aan het maken bent. Deel je verhaal op sociale media met de hashtag #FreeTheSea of mail naar info@wwf.nl met Free The Sea in je onderwerpregel.

Istockphoto.com / WWF

Wat kan ik nog meer doen?

Geef een eenmalige gift

Doneer

Help ons de afvalstroom van plastic te stoppen. Elk bedrag, hoe klein ook, helpt!