Doe mee met de Plastic Afvallen ChallengeDoe mee met de Plastic Afvallen Challenge! Download de Plastic Afvallen app en ga de uitdaging aan om je PAI (Plastic Afhankelijkheid Index) omlaag te brengen. Onder de enthousiaste begeleiding van je eigen fitcoach in 30 dagen plastic afvallen. Gezond voor jezelf én de natuur! Dus: weg met de PET-rolletjes en vecht tegen de calo-rietjes via de Plastic Afvallen app!

Ga zo door!

7.760

Aantal gebruikers

30.139 kg

Plastic lichter in Nederland

Plastic afvallen met Jessie Jazz Vuijk

Plastic afvallen met Yoeri Leeflang

WWF / Vincent Kneefel

Wat biedt de Plastic Afvallen app?

In de Plastic Afvallen app vind je een 30-dagen challenge waar je uitdagingen krijgt om zo stapsgewijs af te vallen van je wegwerpplastics. Door de app word je bewuster gemaakt, uitgedaagd en op een leuke manier gefaciliteerd om geen wegwerpplastic meer te gebruiken.

  • Workout: diverse challenges om je wegwerpplastic verbruik te vervangen door alternatieven. Ondersteund door je eigen Plastic Fit Coach en diverse experts.
  • Levensstijl: met steeds uitdagendere challenges in-en-om het huis krijg je inzicht in je ‘plasticverslaving’ en krijg je alternatieven aangereikt voor wegwerpplastics in je dagelijkse leven. Je leert een andere gewoonte aan.
  • Progressie: vorderingen bijhouden van het aantal afgevallen plastic kilo’s en je PAI (Plastic Afhankelijkheid Index) tijdens 4 weegmomenten in deze 30 dagen challenge
  • Beloning: het is natuurlijk al een beloning waard dat je de challenge aangaat maar in de app kun je ook nog profiteren van een aantal meevallertjes
  • Gratis: het kost je he-le-maal niets om de app te downloaden en te gebruiken, hoe fijn is dat?

Waarom moeten we minder plastic gebruiken?

We kunnen niet langer wegkijken. Wegkijken van een zeeschildpad die stikt in een plastic zakje, van een walvis met kilo’s plastic in zijn maag en van een albatros die stukjes plastic voert aan haar jong. Langzaam maar zeker verstikt plastic onze planeet…

Plastic is overal in de natuur. We zien het in overvloed op stranden in Indonesië, in het afgelegen noordpoolgebied, maar ook in de Middellandse zee en op onze Noordzeestranden. Niet alleen overlijden zeedieren en vogels aan plastic in zee, ook wij hebben er last van. Plastic zit in ons eten, water en in de lucht!

De helft van het plastic dat we produceren, gebruiken we maar één keer. We zijn als het ware plasticverslaafd! Dat kan anders, dat moet anders.

Daarom dagen we Nederlanders, als grootverbruikers van plastic, uit om hun (wegwerp)plastic verbruik te minderen: we gaan plastic afvallen!