WWF Earth Hour

Zaterdag 26 maart vond Earth Hour 2022 plaats: één uur het licht uit voor de natuur op aarde.

Een uur het licht uit voor de aarde

Zaterdag 26 maart deden wereldwijd weer miljoenen mensen, bedrijven en gemeenten een uur het licht uit tijdens Earth Hour. Van 20.30 tot 21.30 uur lokale tijd werd daarmee een krachtig signaal afgegeven voor natuur en het klimaat. In deze uitdagende tijden biedt Earth Hour een moment van solidariteit om gezamenlijk stil te staan bij een duurzame en veilige toekomst voor iedereen.

In Nederland was het switch off-moment in Rotterdam waar het wereldberoemde Depot Boijmans Van Beuningen op zwart ging. Pianist Ruben Hein speelde een muzikaal stuk en precies om 20:30 hield de muziek op en ging het licht van het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam tot 21:30 uit.

Earth Hour, kwestie van een knop omzetten

Earth Hour is bekend van het uitzetten van het licht en een moment om iets duurzaams te doen. Wij willen mensen inspireren meer in balans met onze aarde en meer in harmonie met natuur te leven. En dat kan op verschillende manieren:

  • Zet ook bij jezelf een knop om! Kies wat jij anders gaat doen. Bekijk hier onze tips.
  • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke acties, inspiratie, duurzame tips en het laatste natuurnieuws.
  • Mis niks en volg ons op social media: Instagram, Facebook of Twitter!
  • Doe volgend jaar weer mee met Earth Hour! Het volgende Earth Hour is zaterdag 25 maart 2023.

Doe mee voor onze natuur, onze toekomst en jouw wereld.

Waarom Earth Hour?

Tijdens Earth Hour doen we wereldwijd één uur het licht uit om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur op aarde... Inmiddels doen miljoenen mensen in meer dan 190 landen mee! Dit wereldwijde signaal is belangrijk om het probleem én de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te zetten en samen de handen ineen te slaan voor onze natuur op aarde. Dankzij Earth Hour maken steeds meer consumenten, bedrijven, overheden en landen duurzame keuzes.

Het volgende Earth Hour is zaterdag 25 maart 2023.