Ik wil mensen inspireren
vaker plantaardig te eten!

Hele natuurgebieden worden verwoest omdat wij teveel vlees willen eten. Daarom roep ik iedereen op om op maandag plantaardig te eten tijdens Meatless Monday.

Hoe doe je mee met de #MeatlessMonday actie:

  1. Schrap vlees op maandag van je boodschappenlijstje. Ook voor je lunch.

  2. Inspireer mensen om je heen om hetzelfde te doen. Er zijn veel lekkere vega-recepten te vinden op het internet. Bijvoorbeeld op de site van De Hippe Vegetariër.

  3. Wil je nog een stapje verder gaan, vraag dan je lokale supermarkt, restaurant of kantine om mee te doen en op maandag geen vlees meer te promoten of op de kaart te zetten.

  4. Deel je positieve ervaringen, recepten en mensen die met je meegaan op social media met #MeatlessMonday en #Beonewithnature

Elke hap een stap naar een “gezondere” wereld. Maxime eet plantaardig tegen de verwoesting van de natuur

Maxime laat dierlijke producten staan en volgt een plantaardig dieet. Dus geen vlees, vis, maar ook geen zuivelproducten en eieren. En zo gaat zij onder andere ontbossing tegen. Met haar Youtube-video’s inspireert zij anderen hetzelfde te doen.

Vanaf haar negende eet Maxime al vegetarisch. Zo’n zes jaar later hoorde ze voor het eerst over ‘vegan’ eten en leerde door middel van het kijken van documentaires over vee-industrie over de effecten op dieren, klimaat en de aarde. Ze at 30 dagen plantaardig als onderdeel van de Vegan Challenge en een paar weken later besloot ze haar dieet door te zetten. “Ik raakte enorm gepassioneerd over het onderwerp en wilde heel graag mensen informeren en inspireren.”

 

 

Ze begon met het maken van video’s voor het platform de Vegan Challenge en zo ging het balletje rollen. Voor Maxime is plantaardig eten een relatief ‘makkelijke’ manier om iets te doen waar je invloed mee kunt uitoefenen. “Je eet- en leefgewoontes veranderen is een effectieve manier om verandering in gang te zetten. Heel veel oorzaken van natuurverwoesting liggen buiten het bereik van ons dagelijks bestaan en moeten groter aangepakt worden, maar wat je in de supermarkt koopt is iets waar je wel invloed op hebt.”

Maxime’s doel is niet om iedereen plantaardig te laten eten. “Of je nu van grote vleeseter naar flexitariër gaat, of alleen op maandag geen vlees meer eet, iedere stap vooruit is belangrijk en heeft invloed”. Met haar video’s hoopt ze op een creatieve manier haar stem te uiten en daarmee bewustzijn te creëren.

“Ik geloof dan ook echt dat je met iedere hap die je neemt, het verschil kan maken voor de toekomst van onze planeet”.  

Tractor rijdt op het land Edward Parker / WWF

ONS ETEN BEDREIGT DE NATUUR

Lekker en gezond eten willen we allemaal. Maar ons voedselsysteem is de grootste bedreiging voor de natuur wereldwijd.

Meer info

Wat kan ik nog meer doen?