Wat zit er in de kleine Duurzame Cadeaubox?

WWF heeft in samenwerking met ZustainaBox een duurzame cadeaubox samengesteld. Een doos vol producten die je helpen om duurzamer te gaan leven. Elk product in deze box heeft zijn eigen verhaal en dat vertellen we je graag hier.

De inhoud van de box

Wat zit er in de kleine duurzame box?

De kleine duurzame box bevat groene alternatieven voor de spullen die je nu gebruikt. Vegan, zonder plastic en gemaakt door lokale ondernemers. Kortom, een box waar jij én de wereld echt iets aan hebben.

 • 1

  Bamboe rietjes

  Bamboe rietjes zijn hét duurzame alternatief voor plastic rietjes.

 • 2

  Katoenen nettasje

  Dit handige nettasje om je boodschappen in te dragen is duurzamer dan al die plastic tasjes.

 • 3

  Bamboe wattenstaafjes

  Stap over van de plastic wattenstaafjes op dit duurzame alternatief.

 • 4

  Bamboe tandenborstel

  Ook je plastic tandenborstel kan je vervangen door een bamboe versie.

1. Bamboe rietjes

Plastic rietjes worden binnen 5 seconden geproduceerd, worden vaak maar 5 minuten gebruikt en doen er 200 jaar over om af te breken.

Daarom vind je in de cadeaubox een setje bamboe rietjes! Deze duurzame rietjes zijn 100% natuurlijk, herbruikbaar en geven geen smaak af. De rietjes zijn 20 cm lang en met het handige borsteltje maak je de rietjes weer schoon na ieder gebruik. 

Extra rietjes nodig? Bestel ze in onze webshop en gebruik de code WWFBOX-NJ1901 voor 15% korting.

2. Katoenen granny nettasje

Plastic tassen staan in de top 10 van meest gevonden afval-items. Ook in oceanen zwerven veel plastic zakken rond. Vissen raken erin verstrikt en de plasticsoep wordt steeds groter. 

In deze duurzame cadeaubox zit daarom een katoenen netje dat je eenvoudig op kunt vouwen en in je jaszak of tas kunt stoppen. Zo voorkom je plastic waste en je bespaart er iedere keer zo’n 0,20 cent mee dat je normaal aan een nieuwe plastic tas uitgeeft. Je zult ervan versteld staan hoe vaak jouw katoenen alternatief van pas komt!

3. Bamboe wattenstaafjes

Wattenstaafjes lijken onschuldig maar helaas zwerven de plastic stokjes inmiddels overal in de natuur rond. Gelukkig worden plastic wattenstaafjes vanaf 2021 verboden in de Europese Unie, maar je kunt nu al kiezen om over te stappen op een milieuvriendelijke variant.

In onze duurzame cadeaubox vind je een pakje wattenstaafjes van Loofy’s. Deze zijn volledig biologisch afbreekbaar. De stokjes zijn gemaakt van bamboe met topjes van biologisch katoen. Let wel op dat je je eigen wattenstaafjes eerst op gebruikt voordat je overstapt, want het is nog slechter om de producten ongebruikt weg te gooien.

De bamboe wattenstaafjes van Loofy's zijn ook los te koop in onze webshop. En met de kortingscode (WWFBOX-NJ1901) uit de cadeaubox krijg je 15% korting op dit product.

4. Bamboe tandenborstel

Dat plastic onverwoestbaar is zien we helaas terug op de stranden over de hele wereld. Tandenborstels die in de jaren dertig zijn gemaakt, zwerven daar nu rond als afval. Door over te stappen op een bamboe tandenborstel gaan we dit probleem stapje voor stapje bestrijden. Bamboe is een van de snelst groeiende gewassen ter wereld en neemt daardoor ook onwijs veel CO2 op. Bovendien is het volledig composteerbaar en zal het – in tegenstelling tot de plastic versie – niet eindeloos rond blijven zwerven.

In de duurzame cadeaubox zit een bamboe tandenborstel van NextBrush, een bedrijf van een aantal jonge ondernemers die niet alleen op plastic wilde besparen, maar ook een goede borstel zocht. Ze hebben deze dan ook uitvoerig laten testen (en goedkeuren) door tandartsen en de medium harde borstelkop bleek de beste versie. 

De bamboe tandenborstel van NextBrush is ook los te koop in onze webshop. En met de kortingscode (WWFBOX-NJ1901) uit de cadeaubox krijg je 15% korting op dit product.

Doorgaan met een eco lifestyle?

Wordt member van ZustainaBox en ontvang iedere twee maanden een selectie van de beste eco producten bij jou thuis.

 

Wat kan je nog meer doen?

Help WWF de wereld duurzamer te maken

Doe mee voor een plasticvrije zee

Plastic is overal in de natuur. We zien het in overvloed op stranden in Indonesië, in het afgelegen noordpoolgebied, maar ook in de Middellandse zee en op onze Noordzee-stranden.

Meer info