Tessel in 't Veld

Rangeracties

Duizenden kinderen komen via de Rangers of via het WWF-lesprogrmma Toekomstkunde in actie voor en leren meer over een bedreigd dier, zoals de tijger, koala of jaguar. Kom ook in actie!

Haai-Alarm
  • Zapp Your Planet: Haai-Alarm! heeft 621.780 euro opgebracht. Duizenden kinderen kwamen in 2017 in actie om geld in te zamelen voor het reddingsplan voor de haai van het Wereld Natuur Fonds. Nog nooit bracht een Zapp Your Planet-actie zo veel geld op. “Geweldig!”, riep Freek Vonk toen het eindbedrag verscheen.
Team Tijger
  • Vorige eeuw leefde er nog meer dan 100.000 tijgers in het wild, maar door stropers en ontbossing zijn er nog maar 3900 over. Daarom kwamen in 2018 zo'n 4000 kinderen én een aantal influencers, waaronder Thomas Korthom Brok, Sterre Koning, Sara & Julia, Britt Scholte, Quinsding en Stefan de Vries in actie en haalden ze samen € 452.210 op.
WWF
Plastic Bende
  • De Plastic Bende kwam in actie voor de zeeschildpad. In korte tijd hebben 5.000 Plastic Bendeleden al 85.000 euro ‘buit’ gemaakt, waarmee de zeeschildpad bevrijd kan worden uit plastic. Af en toe wordt er nog een Bendelid gesignaleerd.
SOS Koala
  • Ruim 3500 kinderen hebben gezamenlijk 246.351 euro opgehaald voor koala's en andere dieren die in Australië zijn getroffen door bosbranden.
Kaartjes voor Australië
  • De bosbranden in Australië van begin 2020 waren heftig. Toekomstkunde werd een positieve draai gegeven aan dit verhaal. Kinderen leerden waarom bosbranden ontstaan en kwamen daarna zelf in actie. Ze maakten wel 6.000 postkaartjes voor brandweerlieden én koala-verzorgers uit de getroffen gebieden.
naturepl.com / Lynn M. Stone / WWF
Jaguars United
  • Elke twee seconden verdwijnt er een stuk bos zo groot als een voetbalveld. Daardoor verliezen wij onze frisse lucht. En veel dieren, zoals de jaguar, hun thuis. Daarom kwamen heel veel kinderen begin 2020 in actie tijdens Jaguars United.