Resultaten van de lessen Toekomstkunde

Antonio Busiello/WWF-US

Met de lessen van Toekomstkunde gaan kinderen zelf op ontdekkingstocht. Ze zoeken antwoorden op de vragen die ze hebben en komen in actie voor een betere wereld. Maar welke resultaten levert Toekomstkunde op? Op deze pagina zie je er een aantal!

Vlaggetjes voor de panda

Met de les over de panda werd door kinderen ontdekt dat het wat beter gaat met panda's in het wild én dat de geboorte van een baby-panda in Nederland uniek is! Ze maakten een vlaggetje om zijn komst te vieren. Janouk van Toekomstkunde ging op bezoek bij de baby-panda en overhandigde een mega-vlaggenlijn aan het dierenpark.

Bekijk de video
Toekomstkunde poster les jaguar WWF

Jaguars!

De jaguar in Zuid-Amerika heeft het zwaar door ontbossing en versnippering van zijn leefgebied. Met de les van Toekomstkunde maakten duizenden kinderen een stripverhaal of een poster, om aandacht te vragen voor dit bijzondere dier! 

Dit zijn de posters van OBS de Linde uit Loosdrecht.

Kaartjes voor Australië

De bosbranden in Australië van begin 2020 waren heftig. Miljoenen wilde dieren overleefden dit niet. Bij Toekomstkunde werd een positieve draai gegeven aan dit verhaal. Kinderen leerden waarom bosbranden ontstaan en kwamen daarna zelf in actie. Ze maakten wel 6.000 postkaartjes voor brandweerlieden én koala-verzorgers uit de getroffen gebieden. Met de mooiste boodschappen en meest hoopvolle wensen.

Rotzooi uit de rivier

Plastic rotzooi in rivieren is een groot probleem. Zeker als die rivieren zo in zee uitkomen. Grote zeedieren zoals roggen en haaien hebben last van deze plastic troep. Met Toekomstkunde bedachten duizenden kinderen hier een creatieve oplossing voor.

Hiernaast staat de Plastic Soup Cleaner. Bedacht door kinderen uit groep 8 van de Ds. J. Bogermanschool uit Oosterland.

 

Taal voor de Toekomst

Kinderen gingen rond de dag van de Noordzee in gesprek met hun favoriete zeedier. Dat sloot mooi aan bij een project van schrijfster Arita Baaijens. Zij ontwikkelde een taalmachine waarmee de zee een stem krijgt. Speciaal voor de kinderen deze bedanktvideo!

Meer info

Ook gratis lessen ontvangen?

Naast de bovenstaande acties zit het programma van Toekomstkunde vol met creatieve opdrachten en boeiende werkvormen. Schrijf je in voor de gratis lessen en ga er direct mee aan de slag!

Toekomstkunde WWF logo WWF