Andre Dib / WWF-Brazil

3FM Serious Request op school

Samen komen we in actie voor de bedreigde regenwouden van Zuid-Amerika!

  • Actieweek Glazen Huis: 18 t/m 24 december 2021.
  • Je kunt al in actie komen met jouw school of groep!

Dit jaar komt 3FM Serious Request voor het Wereld Natuur Fonds in actie voor de bedreigde regenwouden van Zuid-Amerika! Deze regenwouden dienen als een groen schild voor de aarde en beschermen tegen klimaatverandering. Ze zijn bovendien het thuis van bijzondere dieren zoals de luiaard en de jaguar.

Per minuut verdwijnen er wel 30 voetbalvelden aan bos. Daar moeten we wat aan doen! Kom met jouw school in actie voor 3FM Serious Request en help de regenwouden! Dankzij jullie acties en de donaties kan WWF bestaand regenwoud beschermen én gekapt regenwoud herstellen.

Zo doe je mee:

Photocech CZ

Actietips

Wil jij met je school geld ophalen voor 3FM Serious Request? Maar weet je nog niet precies hoe? Geef antwoord op de vragen hieronder. Je krijgt dan speciale actietips voor jouw school te zien!

Staat jouw school in een dorp of in een stad?

Meer informatie over 3FM Serious Request en het werk van WWF

NPO 3FM Serious Request brengt het Glazen Huis terug

NPO 3FM-dj's Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen trekken er in de week voor kerst in en maken vanuit De Nieuwe Stad in Amersfoort 24 uur per dag radio en online content met maar één doel: samen met heel Nederland zoveel mogelijk geld ophalen voor het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) om de regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen en zo klimaatverandering tegen te gaan.
Meer info
Nicolas Villaume / WWF-US

Natuurbescherming in Brazilië: van dieptepunt naar kleine overwinning

Een van de dieptepunten in natuurbescherming in Brazilië kwam vorige week: dit jaar (in de periode augustus 2020 – juli 2021) werd 22 procent meer ontbost in de Braziliaanse Amazone dan het jaar ervoor. De ontbossing steeg hiermee tot het hoogste niveau sinds 2006. Dit maakt INPE, het Braziliaanse instituut voor ruimteonderzoek, bekend.
Meer info

3FM Serious Request

De klimaatcrisis is een feit en daarom komt 3FM Serious Request dit jaar voor het Wereld Natuur Fonds in actie tegen klimaatverandering. Dat gebeurt door aandacht te vragen voor de regenwouden van Zuid-Amerika: die bossen vormen een groen schild dat de hele aarde beschermt tegen te snelle opwarming.
Meer info