Team Haaglanden zoekt teamleden

WWF-Regioteam Haaglanden is dringend op zoek naar een teamlid PR & Communicatie, Educatie (basisonderwijs) en Verkoop.

Teamlid PR & Communicatie

Het PR & Communicatieteam bestaat uit zes enthousiaste vrijwilligers. Via de website en social mediakanalen geeft het team zichtbaarheid aan wat het Wereld Natuur Fonds en de vrijwilligers van het WWF-Regioteam Haaglanden doen om de natuur te beschermen. Het PR & Communicatieteam wil natuurliefhebbers van alle leeftijden inspireren en vermaken met wetenswaardigheden over de unieke (lokale) natuur. Met online berichten hoopt het team mensen in verbinding te brengen met de natuur en hen te activeren hun verwondering over de natuur on- en offline met elkaar te delen.

Wie zoeken wij?

Mensen die hart hebben voor de natuur, affiniteit hebben met het Wereld Natuur Fonds en zich een aantal uren per maand willen verbinden aan het regioteam. Daarnaast vind jij het leuk om:

  • Mee te denken over de te volgen communicatiestrategie;
  • Creatief bezig te zijn met het ontwerpen/vormgeven van flyers;
  • Content aan te leveren voor de website en sociale mediakanalen;
  • Aanwezig te zijn bij acties & evenementen om sfeerimpressies te maken (foto’s, vlogs).

Teamlid Educatie (basisonderwijs)

Het Educatieteam Basisonderwijs verzorgt interessante gastlessen op basisscholen. Het lesmateriaal wordt door het Wereld Natuur Fonds beschikbaar gesteld. Via gastlessen verbindt het Educatieteam thema’s zoals plastic soep, klimaatverandering, de natuur en de bescherming ervan met de leefwereld van kinderen. Kinderen leren dat zij door het maken van duurzamere keuzes in hun dagelijks leven invloed hebben op het behoud van onze planeet. 

Wie zoeken wij?

Ben je een natuurliefhebber? Heb je affiniteit met het WWF en ben je een enthousiaste spreker? Dan is het Educatieteam echt wat voor jou! Jij bent een aantal uren per maand (doordeweekse dagen tijdens schooltijden) beschikbaar om het team van WWF-Haaglanden te versterken. Als je ook nog eens aan de volgende kwaliteiten voldoet dan ben jij zeker de kandidaat waar wij naar op zoek zijn:

  • Je bent communicatief sterk en durft voor een groep te spreken;
  • Je brengt kennis en enthousiasme over op kinderen; 
  • Je bent proactief en teamgericht;
  • Je verzorgt gastlessen in het Nederlands. Engels is een pré;

Teamlid Verkoop

Het Verkoopteam is regelmatig met de WWF-informatie/verkoopstand aanwezig bij evenementen, winter- of zomerfairs en op scholen. Teamleden Verkoop zijn verantwoordelijk voor het inrichten en afbreken van de verkoopkraam. Ze verkopen leuke WWF-artikelen en begeleiden kinderen bij het spelen van spelletjes aan de kraam. Teamleden Verkoop zijn een belangrijk aanspreekpunt voor het publiek. Zij informeren het publiek over WWF-acties en evenementen in onze regio, beantwoorden vragen en werven donateurs en WWF-Rangers (4-17 jaar) voor het Wereld Natuur Fonds.

Wie zoeken we?

Mensen die hart hebben voor de natuur, affiniteit hebben met het Wereld Natuur Fonds en zich een aantal uren per verkoopactiviteit (bijvoorbeeld 9:00 -17:00) willen verbinden aan het regioteam.

Daarnaast zijn we op zoek naar iemand met de volgende eigenschappen en vaardigheden:

- Heeft goede communicatieve vaardigheden;
- Werkt zorgvuldig en gestructureerd;
- Is enthousiast, klantvriendelijk en creatief;
- Kan goed samenwerken in een team;
- Heeft affiniteit met (kleine) kinderen.

Ben je enthousiast geworden voor een van bovenstaande functies of heb je vragen?  Stuur dan een e-mail naar:
haaglanden@wnfregioteam.nl
. Cees de Vos, teamcoördinator Haaglanden, neemt z.s.m. contact met je op.