Project Controller (32-40 uur per week)

Martin Harvey / WWF

Wil jij samen met bevlogen collega’s werken aan de wereldwijde bescherming van natuur? En meebouwen aan de groeiende beweging van partners die hier op allerlei manieren aan bijdragen? Solliciteer dan naar deze uitdagende functie bij het Wereld Natuur Fonds!

Het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) is ongeveer 150 fte groot en bestaat uit 4 afdelingen: Conservation, Engagement, Organization & Talent Development en Finance & Operations. De afdeling F&O is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de WWF-NL organisatie en bestaat uit Finance, ICT, Design & Impact en Legal. De Finance Unit is verantwoordelijk voor de planning & control cyclus van de organisatie, externe verslaggeving, de financiële, personeels- en salarisadministratie en de financiële monitoring van de wereldwijde WWF natuurbeschermingsprojecten. Voor de afdeling F&O zijn we op zoek naar een: 

Project Controller (32-40 uur per week)

De functie

Als Project Controller Conservation werk je binnen de jaarplannen zoals opgesteld door het hoofd Finance. Daarin heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • De WWF-NL organisatie: Je ondersteunt de afdeling Conservation bij het financieel management van de unit. Je ondersteunt daarin onder andere bij het opstellen en analyseren van periodieke en ad-hoc financiële rapportages en adviseert over de financiële aspecten van contracteren.
 • Project cycle management (voor projecten tot circa € 100k): Je beoordeelt (mede) voorstellen voor natuurbeschermingsprojecten met een focus op projectbudgetten en de toepassing van standaarden. Je stelt projectovereenkomsten op, beheert deze en initieert betalingen aan contractpartners. Ook beoordeel je (mede) de financiële voortgang en resultaten van natuurbeschermingsprojecten.
 • Administratieve Organisatie: Je verwerkt besluiten uit het Lange Termijn Planning (LTP) overleg in Exact Synergy en genereert periodieke en ad hoc rapportages op basis van natuurbeschermingsactiviteiten.
 • Processen en systemen: Je ondersteunt de afdeling Conservation in de uitvoering van het LTP-proces en het gebruik van de systemen.

 “WWF is een bijzondere organisatie om voor te werken. Ik heb een achtergrond in het bedrijfsleven en ik heb niet eerder zo veel passie en enthousiasme gezien als hier. Een van de kernwaardes van WWF is om aanstekelijk enthousiast te zijn en dat maken de collega’s hier meer dan waar. Tijdens de wekelijkse koffiebijeenkomsten op maandagochtend delen collega’s trots met elkaar wat ze bereikt hebben en dat geeft elke keer weer enorm veel energie. Daarnaast geeft het een lekker gevoel om op mijn eigen manier een steentje te kunnen bijdragen aan een groene wereld, zeker nu thema’s als klimaat, bosbranden en stikstof het nieuws beheersen. Weinig organisaties zijn zo relevant als de onze en de wetenschap dat zo veel mensen je organisatie een warm hart toedragen, maakt je vanzelf trots.”

Collega in het team – Finance Unit

Jij bent?

Je werkt zelfstandig en doet zelfstandig voorstellen (en onderneemt actie) om een hoge kwaliteit van eigen producten en diensten te realiseren en vraagt regelmatig feedback over de kwaliteit daarvan. Je ondersteunt de directe collega’s uit jouw team bij de planning en uitvoering van de werkzaamheden zodat de teamdoelen efficiënt worden behaald. Je initieert zelf samenwerking binnen en buiten het team, vraagt hen om input, je deelt op eigen initiatief kennis, informatie en ideeën en je informeert actief waar je van nut kan zijn. Daarnaast ben je klantgericht en reageer je alert op verzoeken van de (interne) klant.

Wat vragen we?

 • Opleiding: HBO+, of WO bedrijfseconomie of bedrijfskunde
 • Ervaring: Een aantal jaren werkervaring is een pré maar geen must.
 • Overig: Uitstekende beheersing Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Kennis van Spaans en/of Portugees is een pré in verband met mogelijk contact met onze kantoren in Zuid-Amerika, maar is geen must.

Competenties

 • Analytisch en kwaliteitsgericht
 • Zelfstandig / organiseren van eigen werk
 • Samenwerken
 • Resultaat- en klantgericht

Onze merkwaarden

Als je voor WWF-NL gaat werken dan ben je ook:

 • Idealistisch pragmatisch
 • Open in verbinding
 • Aanstekelijk enthousiast
 • Gericht op impact

Wat bieden we

Je gaat in een dienstverband van 32 tot 40 uur aan de slag in een jong team van gedreven specialisten. Je werkt met een internationaal netwerk en een urgente missie. Het Wereld Natuur Fonds is volop in ontwikkeling en heeft een informele sfeer. Gevestigd in bosrijk Zeist stimuleren we gebruik van OV en fiets voor woon/werkverkeer. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract met één maand proeftijd. WWF biedt een marktconform salaris.

Informatie en procedure

Ben je geïnteresseerd in deze functie en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen we je uit om je CV en motivatie voor 10 april 2020 te sturen naar Annemiek Dijkhuis, HR Business Partner (HR@wwf.nl). Vragen over de functie kun je stellen aan Robert Wagter, Unit Head Finance (rwagter@wwf.nl).